Opel Astra limuzina 1.7 CDTI Cosmo

Opel, Testi

Opel Astra v svoji limuzinski različici obstaja že vse od prve generacije. Hitro se navadiš na njeno všečno obliko, saj izgleda kot “baby Insignia”.

Opel Astra

Opel Astra v svoji limuzinski različici obstaja že vse od prve generacije. Hitro se navadiš na njeno všečno obliko, saj izgleda kot “baby Insignia”. Izjemno varčni CDTI motor pa je zagotovo prava izbira za vse, ki delate veliko kilometrov. 

Opel Astra

Tradicija limuzinske različice je pri Astri zelo bogata. Že vse od prve generacije Astre, ki je nasledila legendarnega Kadetta, je Opel poskrbel tudi za tiste, ki imajo radi štiri vrata in limuzinski zadek. Vendar se je konkurenca iz leta v leto večala in v ta razred vsako leto dobimo kak nov model. Klasična konkurenca bo zagotovo Volkswagen Jetta, Škoda Rapid, Renault Fluence in seveda cela družina “nizkocenovnikov” na čelu z Citroen C-Elysee, Peugeot 301, Chevrolet Cruze. Astra tako nima lahke naloge, ima pa celo vrsto adutov, ki kažejo v njeno smer. 

Opel Astra

Opel Astra v elegantni barvi in z bogato opremo

Oblikovno se Opel ni prepustil naključjem in obliko povzel po izjemno uspešni Insigniji. Prednji del vozila je enak kot pri 5-vratni različici. Masko krasi Oplov znak s poudarjeno srebrno lamelo, pod njo pa je velika odprtina za zrak. Veliko je kromiranih detajlov, kar daje občutek, da gre za bogato opremljen avtomobil. Pri sprednjem delu je potrebno omeniti še odlične prilagodljive ksenonske žaromete, ki jih zelo priporočamo. Zadek je tako zašiljen in se elegantno spušča. 

Notranjost krasijo dobri materiali in simpatična ambientna osvetlitev.

Notranjost je že tradicionalno v Oplovem stilu. Kdor se je kdaj vozil z zadnjimi generacijami je tako že navajen ogromnega števila stikal, ki krasijo sredinsko konzolo. Niso najbolj pregledni ampak se jih da hitro navaditi. Tudi namestitev ni tako nelogična. Kljub temu pa bo Opel v modelnem letu 2014 spremenil način upravljanja, kar so že napovedali na letošnjem sejmu IAA v Frankfurtu. Vsekakor korak v pravo smer. Notranjost krasi ogromen zaslon, ki je dobro berljiv tudi na soncu. 

Opel Astra

Materiali v notranjosti so zagotovo ena izmed prednosti pred konkurenco.

Počutje za volanom je odlično. Voznik ima dober nadzor nad samim dogajanjem in s pomočjo velikih ogledal tudi dobro preglednost. Avtomatska klimatska naprava svoje delo opravlja odlično, hvalimo tudi ogrevanje volanskega obroča, kar bo še posebej prav prišlo v zimskih dneh. Ob zagonu motorja se merilniki zavrtijo do najvišje hitrosti in se potem vrnejo v prvotno stanje. Simpatična animacija, ki jo poznamo po navadi iz športnih avtomobilov. Odlagalnih površin ni malo, morda bi lahko bolje izkoristili zgolj predal pred sovoznikom. 

Izbiramo lahko med športnim in “tour” načinom vožnje. Pri športnem je avto bolj odziven, podvozje je bolj trdo in omogoča bolj športno vožnjo. Medtem ko je tour namenjen za daljša potovanja in avtomobil mirneje prenaša luknje na do dobra zdelanih slovenskih cestah. 

Prtljažnik je v primerjavi z 5 vratno različico manjši

Prtljažni prostor je v primerjavi s 5-vratno različico občutno večji.  V osnovi ponuja 460 litrov, kar je 90 litrov več. Je pa težje dostopen in prevoza kakšnega pralnega stroja ali česa podobnega z limuzino raje ne računajte. 

Motor obljublja 96 kW moči oziroma po domače 130 “konjskih moči”. Lahko zapišem, da gre za enega najbolj varčnih dizelskih agregatov. Poraba po mestu bo znašala okrog 5 litrov (seveda je precej odvisno od agresivnosti voznika). Relacijska vožnja pa bo brez težav omogočala malo več kot 4 litre nafte na 100 kilometrov. Edini očitek leti na lenost motorja pri speljevanju, kjer je potrebno dodati plin v kolikor ne želimo, da nam avtomobil ugasne. 

Opel Astra

Končna cena 26.858 evrov ni majhna in spogledovanje z razredom višje ni nepričakovano. Se pa za ta denar dobi izjemno varčen in predvsem bogato opremljen avtomobil, ki bo po godu vsem, ki se veliko vozite. Sploh po relacijah. Družinsko usmerjeni se boste zagotovo raje odločili za cenejšo 5-vratno različico, ki bo z manjšim a uporabnejšim prtljažnikom verjetno bolj po vašem okusu. 

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Opel Astra limuzina, 1.7 CDTI Cosmo si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.
_______
Podatki:
Motor / menjalnik: 1.7 turbodizelski (96 kW/130 KM, 300 Nm) / 6-st. ročni 
Poraba po ECE: 5,3 / 3,6 / 4,2 (CO2: 99 g/km) 
Zmogljivosti maks. / 0-100: 206 km/h / 11,3 sekund 
Dolžina / širina / višina: 4685 / 1814 / 1500 mm 
Medosna razdalja: 2685 mm 
Teža: 1393 kg 
Posoda za gorivo: 56 l 
Št. sedežev:
Prostornina prtljažnika: 460 – 1010 l 

Osnovna cena (1.6, Essentia): 15.525 EUR 
Osnovna cena testnega modela (1.7 CDTI): 22.000 EUR 
Cena testnega vozila: 26.858 EUR
(dodatna oprema: Paket Cosmo/Sport, radio 600 NAVI, voznikov paket 1, ogrevanje volanskega obroča in prednjih sedežev, brezžični Bluetooth portal za mobilni telefon z grafičnim zaslonom, električna parkirna zavora ter pomoč pri speljevanju v klanec, zasilno rezervno jekleno kolo, kovinska barva)