Kupujete rabljeno vozilo?

Aktualno

Nakup rabljenega vozila velja za cenejšo alternativo nakupu novega. A to velja le, če ste pri nakupu previdni in se odločite za ustrezno vozilo.

V nasprotnem primeru lahko zaradi različnih nujnih popravil in vzdrževanja hitro plačate veliko več, kot ste sprva nameravali. Preverite najpogostejše napake pri nakupu rabljenega vozila, ki so jih zbrali na portalu Vse bo v redu, in se jim izognite.

Nepravilna izbira avtomobila

Pred nakupom dobro razmislite, kakšno vozilo sploh iščete in ali si ga lahko privoščite. To imejte v mislih tudi med samim iskanjem in izbiranjem avtomobilov. Čeprav lahko naletite na relativno ugoden rabljen večji avtomobil, ki ga sicer niste nameravali kupiti, naj vas to ne zavede. Nakupna cena sploh pri rabljenih avtomobilih namreč predstavlja le manjši del stroškov, ki jih boste imeli z vozilom skozi čas.

Ob nakupu zato upoštevajte tudi stroške servisiranja, zavarovanja in goriva, ki so lahko pri večjih avtomobilih bistveno višji.

Pomanjkljiv pregled dokumentacije vozila

Ste vedeli, da lahko že samo iz podatkov iz prometnega dovoljenja takoj pridobite zanesljive informacije o številu lastnikov vozila v Sloveniji ter tudi o tem, ali je bil avtomobil uvožen, koliko časa ima prodajalec vozilo v lasti in še marsičem? Veliko kupcev kljub pregledu dokumentacije vozila ne nameni dovolj časa.

Površen pregled zgodovine vzdrževanja

Z verodostojnimi informacijami o vzdrževanju vozila (računi za servisni poseg, rezervne dele …) lahko potrdite, da je podatek o številu prevoženih kilometrov, ki jih navaja prodajalec, pravi. Prav tako vam lahko te informacije pomagajo pri določitvi poštene cene vozila. V primeru, da so bili večji servisni posegi že opravljeni, bo lahko cena vozila višja, saj jih ne bo treba po nakupu opraviti vam.  

Katere pa so še ostale pogoste napake, ki jih kupci naredijo pri nakupu rabljenih vozil? Preverite v nadaljevanju.>>

Ste že izbrali rabljeno vozilo? Prenesite si brezplačen seznam opravil, ki jih morate urediti pred nakupom vozila in po njem.