Nasveti za izbiro avtodoma

Aktualno

Razmišljate o nakupu ali najemu avtodoma? Ta predstavlja svojevrstno počitniško svobodo, saj se z njim vsak dan lahko odpeljete na drugo lokacijo in uživate v novih razgledih. Zato naj vas pri izbiri avtodoma vodi načelo manj je več.

Manjši in okretnejši kot bo avtodom, lažje boste z njim prišli do najlepših, tudi malo težje dostopnih destinacij in počitniških spominov. Nasvete za izbiro avtodoma so s pomočjo Jureta Gregorčiča zbrali na portalu Vse bo v redu.

Kaj je bolje – avtodom ali prikolica?

Ne veste, kaj izbrati – avtodom ali prikolico? Da se boste odločili pravilno, je najprej pomembno, da po korakih razdelate svoje potovalne navade, želje, vozniške sposobnosti ter izkušnje in pričakovanja. Pri tem skušajte odgovoriti na vprašanja:

  • Koliko potnikov se bo prevažalo in spalo v počitniškem vozilu?
  • Boste vozilo uporabljali v vseh letnih časih ali vas zanima samo enkrat oziroma dvakrat na leto za daljše počitnice?
  • Boste na počitnicah z vozilom potovali vsak dan, boste vsakih nekaj dni menjali lokacije ali boste za cel čas dopusta nekje parkirali svoje bivalno vozilo?
  • Kakšne so vaše vozniške izkušnje?

Vsak dan na novo lokacijo

Če želite na potovanju vsak dan raziskovati nove kraje, mora biti izbor vozila primeren vašemu načrtu potovanja.

S prevelikim in ne najbolj okretnim avtodomom boste precej težko raziskovali ozke in zavite lokalne ceste mediteranskih otokov pa kakšne strme gorske prelaze ali pa uličice zgodovinskih mest. Če vam število članov ne dopušča izbire manjšega bivalnega kombija, je vredno ob večji družini morda razmisliti o bivalni prikolica. To lahko postavite v kamp in potem z avtomobilom raziskujete okoliške kraje.

Za potovanja z veliko cilji in željami po raziskovanju narave ter znamenitosti sta čim bolj kompakten avtodom ali lahka potovalno prikolico najboljši izbiri.

Na kaj še morate biti pozorni pri izbiri avtodoma, da boste izbrali pravega zase? Preverite v nadaljevanju.>>