Iztok: Neporavnani računi s Cliom Cup

Blog, Top

Pisalo se je nedeljsko avgustovsko jutro z letnico 2013. Navdušen nad dirkalnim Renault Cliom Cup sem se podal na progo GHD Lučine.

Pisalo se je nedeljsko avgustovsko jutro z letnico 2013. Navdušen nad dirkalnim Renault Cliom Cup sem se podal na progo GHD Lučine.

ghd lucine 2013 clio cup renault Celoten konec tedna in tudi na predhodnem preizkusu sem se ‘ubadal’ s spoznavanjem trdih dirkalnih gum pripravljenih za daljše krožne dirke. Slišal sem nešteto opozoril vodje moštva LEMA Racing, Mirota Marinška, naj pazim na nepredvidljive gume. Izkušnje s šibkejšimi dirkalniki in predvsem prijaznejšimi gumami do uporabnika, mi niso veliko pomagale, ko sem tistega hladnega, vlažnega nedeljskega jutra trčil v steno. Kljub mojemu prepričanju in izkušnjah, da če me prične zanašati, da pritisnem stopalko za plin še močneje, da me moč dirkalnika povleče v smer, ki jo želim, ni pomagala. Trda guma na vlažnem gladkem asfaltu je bila kot osel na ledu.

Bila je to moja prva (in upam zadnja) nesreča z dirkalnim vozilom. Dirkanje se mi kljub precejšnji škodi ni zamerilo niti malo. Postal sem bogatejši za izkušnjo. Kasneje so mi bistveno izkušenejši dirkači pripovedovali enake oziroma podobne izkušnje. Vse skupaj me je le še bolj spodbudilo, da zamujene kilometre tiste nedelje nadomestim, ko bo pravi čas za to. Meseci so dobesedno leteli mimo, ko nisem uspel ponovno sesti za volan dirkalnega Clia in poravnati račune z njim. Ni mi uspelo priti na letošnjo GHD Lučine, kot sem si obljubil, in nastopiti na dirki. V spodnjem videu spomin na sobotni del gorske dirke Lučine 2013:

Bivanje daleč od domače Slovenije ima pač svojo ceno. Priznati moram, da pogrešam ekipo LEMA in njihove zabavne dogodivščine. Za čas svojega bivanja v Sloveniji sem si vzel premalo časa za srčno ekipo, ki mi je vedno z veseljem ponudila sesti v dirkalnega Grande Punta. Bivanje v tujini, natančneje v Dubaju, pa ima tudi svoje prednosti…

iztok franko renault clio cup dubai

Ena izmed teh prednosti je vsekakor dostopno igrišče za odrasle, za ‘petrol heade’, ki ne morejo brez hitrih avtomobilov. Dubajsko dirkališče ponuja mnoge adrenalinske izkušnje. Lani aprila sem se že preizkusil v formuli Ford, medtem ko me je letos zamikal pokalni Clio. Želel sem si ga pokoriti.

Po predhodni rezervaciji termina sem nestrpno čakal na petek, ko bom ponovno sedel v dirkalnik z 2,0-litrskim atmosferskim motorjem in čudovitim 6-stopenjskim sekvenčnim dirkalnim menjalnikom. Med potjo na dirkališče me je prijazno osebje dirkališča prijazno poklicalo in povprašalo ali poznam pot. Ob prihodu v ‘Welcome Home’ sem izpolnil potrebno birokracijo, sedel v predavalnico in si z ostalimi soudeleženci pogledal video z osnovami dirkanja in skrbnosti za varnost.

interior renault clio cup dubaiSledil je prevoz do boksev in priprava na 20-minutno vožnjo. Sočasno so potekale še vožnje z Audiji R8 in Chevrolet Camarom. Niti se nisem oziral za bistveno močnejšimi superšpotniki, saj sem vedel zakaj sem prišel sem. Ponovno sesti na dirkalni sedež popolnoma oskubljenega Clia R.S. z dirkanim podvozjem. Začutiti stisk štiritočkovnega varnostnega pasu, nadeti volan na svoje mesto in poprijeti za prestavno ročico. Z inštruktorjem niti nisva veliko debatirala. Le, ko me je retorično povprašal ali imam izkušnje s takšnim avtomobilom in sem mu pritrdilno odgovoril ter dodal, da sem z njim imel tudi že nesrečo, je pobledel in v zadregi izjavil: “A to mi šele sedaj poveš?!”

Odhod na progo v stilu F1. “Pazi na maksimalno hitrost, 50 km/h skozi boske!” me je prijazno opozoril inštruktor in kmalu za tem sem že pošteno pritisnil na plin ter se zapodil na stezo, ki je bila zgrajena v želji, da bi Dubaj gostil dirke F1. Prvi krogi so bili spoznavni; tipal sem kako se obnašajo gume, s katero prestavo skozi zavoj in sploh kako si zavoji sledijo. Ko sem spoznal potek skrajšane ‘Club’ proge sem pričel stopnjevati tempo. Sama moč motorja me ni toliko navdušila, saj sem se zadnje mesece razvadil, ko sem preizkušal avtomobile, kot so Chevrolet Camaro, Porsche Turbo S, Aston Martin DB9 in podobni. Navdušujoča je predvsem hitrost skozi zavoj – Clio Cup je bil obut v semi-slick pnevmatike, ki so nudile dober oprijem na vroči, a malce prašni progi… Užitek mi je bilo zavirati po štartno-ciljni ravnini. Prestavljanje s šeste v tretjo prestavo in že ponovno pospeševanje v zavoj in ob izhodu že prestavljanje navzgor. Ufff, orgazmično. Ko sem se že popolnoma udomačil je moj, sicer tihi, sopotnik pokazal, da se je čas iztekel. V zaključku naslednjega kroga sem zapeljal v bokse. Navdušen, saj sem se zavedel, da ne bo ostalo samo pri tej izkušnji in poravnanju računov. Sedaj me že muči dilema; kdaj ponovno sesti v pokalnega Clia?


Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko. Vabljeni tudi k sledenju profilu dirkališča @dubaiautodrome.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.