Iztok: Dubai Autodrome & F1 Single Seater

Aktualno, Avtomobilizem, Blog, Šport

Vsak pravi avtomobilistični navdušenec mora, ko je enkrat v Združenih Arabskih Emiratih narediti postanek na enem izmed tamkajšnih dirkališčh. Na svoji poti sem obiskal najbližje – Dubai Autodrome. Tu ponujajo na ločeni karting progi gokart vožnje s tudi organizirami dirkami, ki so lahko vztrajnostne tja do 24 ur. Na dirkališču treh konfiguracij pa ponujajo track […]

Vsak pravi avtomobilistični navdušenec mora, ko je enkrat v Združenih Arabskih Emiratih narediti postanek na enem izmed tamkajšnih dirkališčh. Na svoji poti sem obiskal najbližje – Dubai Autodrome.

Tu ponujajo na ločeni karting progi gokart vožnje s tudi organizirami dirkami, ki so lahko vztrajnostne tja do 24 ur. Na dirkališču treh konfiguracij pa ponujajo track daye za motorje in avtomobiliste in seveda dirke – od motorističnih do avtomobilskih z različno dolžino.

Prav posebej pa so pripravili ponudbo za tiste, ki nimajo primernega vozila za udejstvovanje na dirkališču. Izkusiti je mogoče Audija R8 ali TT, Subaru Imprezo STi WRX, Skid Car in formulo Ford. Poskrbljeno je tudi za najmljajše, ki se lahko preizkusijo z majhnim Chevroletom Aveom.

Sam sem se odločil za izkušnjo v stilu Formule 1. Da končno sedem v pravo formulo s sekvenčnim menjalnikom in podoživim tisto, kar je pred leti neposredno ob meni počel Jaka Marinšek iz ekipe LEMA s svojo formulo Renault 2.0 po evropskih dirkališčih. Takšna zabava stane 875 AED oziroma dobrih 183 evrov.

Vse informacije so na voljo na lični spletni strani www.dubaiautodrome.com

Vse informacije so na voljo na lični spletni strani www.dubaiautodrome.com

Po predhodni najavi in rezervaciji termina se zglašiš na dirkališču. Že na spletni strani lahko v naprej na koledarju preveriš kdaj so na voljo in če sploh so še prosti termini. Osebje dirkališča je izjemno prijazno. Kot primer lahko navedem izkušnjo, ko naju je z Nastjo po pomoti taksist spustil na napačnem koncu dirkališča, kar bi pomenilo najmanj 5 kilometrov hoje (gre namreč za F1 licencirano progo) in iskanje pravega vhoda v malce “slabšem” vremenu, kar tu pomeni nekaj čez 30 stopinj z rahlim peščenim viharjem, ki dviguje pesek v zrak. Ko sva povprašala bližnjega varnostnika kje se nahaja Race and Driving School je le nekaj v polomljeni angleščini zamrmral in naju povabil v svoj pick-up, da naju zapelje tja. Med potjo nama je malce predstavil dirkališče, pokazal t.i. Oval Circuit kjer se izvajajo vožnje s formulo in odpeljal do centra kjer sem se moral zglasiti.

Osebje je izjemno prijazno (ponavljam, ker je res tako in pogrešam to v Sloveniji) in ustrežljivo, pa ne le tu na dirkališču, praktično povsod. Ponudili so nama prostor za počitek pred pričetkom ter me napotili, da se preoblečem v dirkaško obleko. Za 10 AED (približno 2 evra) si lahko kupiš podkapo z logotipom dirkališča. Kot zanimivost, prav enako kvalitetne podkape ponujajo tudi na našem slovenskem kartodromu Raceland pri Krškem.

Predstavitev je razumljiva in natančna

Predstavitev je razumljiva in natančna

Inštruktor vožje nas je ob točno določeni uri, kot je bilo dogovorjeno, povabil v predavalnico. Sledilo je kratko 20 minutno predavanje o vožnji, upoštevanju signalov inštruktorja in avtomobila pred seboj, iskanje idealne linije in predstavitev 1,12 kilometra dolge proge. Nato smo se prestavili do dirkalnika v sprejemni sobi kjer nam ga je inštruktor natančneje predstavil. Razložil je način prestavljanja in česa ne smemo početi. Formula v sebi skriva 2,0-litrski pogonski agregat s 132 kW moči (180 KM). Sodi nekje po hitrosti med formulo Renaul 2.0 in šibkejšo formulo Ford. S pomočjo 5-stopenjskega sekvenčnega menjalnika lahko pospešuje do stotke v 4,4 sekundah. Najvišja hitrost te formule, ki je bila izdelana posebej v namene “rentanja”, znaša 230 km/h.

Po teoretičnemu delu je sledil odhod do proge. Inštruktor nas je najprej zapeljal s kombijem en krog in jo predstavil. Kot je bilo že omenjeno pri teoriji, je ponovno poudaril naj bomo pozorni na tri različne stožce. Veliki rdeči pomeni pričetek polnega zaviranja, prestavljanje navzdol in iskanje modrega stožca in nato s konstantnim plinom voziti proti rumenemu, ki dovoljuje postopno pospeševanje.

Audi TT vedno vodi skupino

Audi TT vedno vodi skupino

Ko smo si nadali čelade, se umestili vsak v svojo formulo in zagnali motor je šlo zares. Ves čas vožnje imaš pred seboj Audija TT oziroma voznika v formuli, ki mu slediš. Izkušeni voznik inštruktor skrbi, da se kolona varno odpravi na progo in prilagaja hitrost najpočasnejšemu v skupini. Po dveh krogih se vožnja prikine, nakar inštruktor po videnem razdeli voznike v dve skupini – hitrejšo in počasnejšo. Sam sem se očitno odrezal dobro in pristal v hitrejši skupini, kar je pomenilo stopnjevanje ritma v sledečih krogih. Pohvaliti je potrebno njihovo postopno stopnjevanje tempa, saj tako počasi spoznavaš formulo, njeno delovanje, prestavljanje prestav in zaviranje. V tej točki je najverjetneje brezpredmetno govoriti o občutkih, saj je potrebno to preizkusiti na lastni koži. Guma se hiro segreje, pri zaviranju in prestavljanju v nižjo prestavo formula ne dopušča napak, kar smo lahko opazili, ko smo prehiteli zavrteno formulo. Hitrejša skupina v 20 minutah lahko počasnejšo prehitri kar nekajkrat. Pospeševanja pa so tako močna, da čutiš kako ti želi pospešek sneti čelado.

iztok franko s certifikatom F1 style single seater dubai 2013 iztok franko v formuli Ford - Dubai 2013

Po odpeljani vožnji sledi razgovor z glavnim inštruktorjem in podelitev lično izdelanih certifikatov za udeležbo vozniške izkušnje 1. stopnje.

Tisti, ki želijo več pa se lahko po nekaj vožnjah udeležijo preizkusa za “amatersko” licenco tega dirkališča. Le ta se opravi z inštruktorjem v Subaru Imprezi. Ko ta oceni, da si jo zaslužiš, kar pomeni da moraš pokazati določen nivo znanja in izkušenj, lahko pričneš dirkati na večjem krogu s formulo, prototipi Radical ali GT dirkalniki. Le te lahko preprosto najemaš kar tu na dirkališču.

Zaradi slabih izkušenj z GoPro kamerami nam z njimi niso dovolili snemati onboard posnetkov. Spodaj objavljam posnetek najden na portalu YouTube.

Prispevek je mnenje avtorja 
in ne izraža nujno stališča uredništva.