Opel Mokka: znane cene za Slovenijo

Aktualno, Novosti

Že do začetka prodaje je bilo prejetih več kot 40.000 naročil za Opel Mokko po v vsej Evropi. Še posebej močno povpraševanje je bilo zabeleženo v Nemčiji, Veliki Britaniji, Italiji in Rusiji. S tem, ko je od junija dalje bilo mogoče naročiti Mokko je Opel postal prvi nemški izdelovalec.

Že do začetka prodaje je bilo prejetih več kot 40.000 naročil za Opel Mokko po v vsej Evropi.
 

Še posebej močno povpraševanje je bilo zabeleženo v Nemčiji, Veliki Britaniji, Italiji in Rusiji. S tem, ko je od junija dalje bilo mogoče naročiti Mokko je Opel postal prvi nemški izdelovalec v hitro rastoče podsegmentu kompaktnih športno uporabnih vozil (SUV-B).

F8D61742-2D07-11E2-8381-E7A465B94067

Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– Na voljo z bencinskima 1.6 Ecotec motorjem (85 kW) in turbo različico 1.4 Turbo s 103 kW ter z dizelskim 1.7 CDTI Ecotec motorjem s 96 kW moči.
– Štirikolesni pogon je serijsko spojen z močnejšim bencinarjem in po izbiri z dizlom.
– Najšibkejši bencinar ima 5-stopenjski ročni manjalnik, ostali 6-stopenjskega ročnega, a pri dizlu je mogoča izbira tudi 6-stopenjske avtomatike.
– Paketi opreme so Essentia, Enjoy in Cosmo – osnovna oprema vsebuje tudi že med drugim klimatsko napravo, tempomat, toplotno odsevno vetrobransko steklo, potovalni računalnik, jeklena platišča, sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, sistem za nadzor vožnje po strmini navzdol in prednji in stranske varnostne blazine ter zavese.
– Opel v segmentu prvič uveljavlja številne napredne tehnologije, kot je sistem prilagodljivega delovanja luči in kamera spredaj
 
Opel Mokko so slovenski kupci lahko prednaročili že od sredine septembra, prve dobave so stekle v začetku novembra. Za različico 1.6 ecoFLEX z največjo močjo motorja 85 kW (115 KM) in najnižjo možno opremo Essentia je potrebno odšteti 16.590 evrov (maloprodajna cena v Sloveniji). Bencinski turbak s štirikolesnim pogonom in opremo Enjoy vas bo stal 21.290 evrov, medtem ko osnovna dizelska različica z opremo Enjoy pa 20.990 evrov.
 
Poglejte si spodaj enega izmed prvih video testov objavljenih na spletu.