Opel Mokka: znane cene za Slovenijo

Aktualno, Novosti

Že do začetka prodaje je bilo prejetih več kot 40.000 naročil za Opel Mokko po v vsej Evropi. Še posebej močno povpraševanje je bilo zabeleženo v Nemčiji, Veliki Britaniji, Italiji in Rusiji. S tem, ko je od junija dalje bilo mogoče naročiti Mokko je Opel postal prvi nemški izdelovalec.

Že do začetka prodaje je bilo prejetih več kot 40.000 naročil za Opel Mokko po v vsej Evropi.
 

Še posebej močno povpraševanje je bilo zabeleženo v Nemčiji, Veliki Britaniji, Italiji in Rusiji. S tem, ko je od junija dalje bilo mogoče naročiti Mokko je Opel postal prvi nemški izdelovalec v hitro rastoče podsegmentu kompaktnih športno uporabnih vozil (SUV-B).

F8D61742-2D07-11E2-8381-E7A465B94067

Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– Na voljo z bencinskima 1.6 Ecotec motorjem (85 kW) in turbo različico 1.4 Turbo s 103 kW ter z dizelskim 1.7 CDTI Ecotec motorjem s 96 kW moči.
– Štirikolesni pogon je serijsko spojen z močnejšim bencinarjem in po izbiri z dizlom.
– Najšibkejši bencinar ima 5-stopenjski ročni manjalnik, ostali 6-stopenjskega ročnega, a pri dizlu je mogoča izbira tudi 6-stopenjske avtomatike.
– Paketi opreme so Essentia, Enjoy in Cosmo – osnovna oprema vsebuje tudi že med drugim klimatsko napravo, tempomat, toplotno odsevno vetrobransko steklo, potovalni računalnik, jeklena platišča, sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, sistem za nadzor vožnje po strmini navzdol in prednji in stranske varnostne blazine ter zavese.
– Opel v segmentu prvič uveljavlja številne napredne tehnologije, kot je sistem prilagodljivega delovanja luči in kamera spredaj
 
Opel Mokko so slovenski kupci lahko prednaročili že od sredine septembra, prve dobave so stekle v začetku novembra. Za različico 1.6 ecoFLEX z največjo močjo motorja 85 kW (115 KM) in najnižjo možno opremo Essentia je potrebno odšteti 16.590 evrov (maloprodajna cena v Sloveniji). Bencinski turbak s štirikolesnim pogonom in opremo Enjoy vas bo stal 21.290 evrov, medtem ko osnovna dizelska različica z opremo Enjoy pa 20.990 evrov.
 
Poglejte si spodaj enega izmed prvih video testov objavljenih na spletu.
 


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine