Aljoša Novak z odlično predstavo odvzel dva skalpa tudi državnemu prvaku

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Aljoša Novak je z Mitsubishi Lancerjem EVO IX na reliju državnega prvenstva v Idriji tako kot lani pustil odličen vtis. S sovoznikom Matejem Čarjem sta predstavo na idrijskih ovinkih celo nadgradila, saj sta na dveh hitrostnih preizkušnjah postavila najboljši čas. Prebita guma je Aljoši in Mateju žal odvzela končno drugo mesto v skupni razvrstitvi. Čeprav […]

Aljoša Novak je z Mitsubishi Lancerjem EVO IX na reliju državnega prvenstva v Idriji tako kot lani pustil odličen vtis. S sovoznikom Matejem Čarjem sta predstavo na idrijskih ovinkih celo nadgradila, saj sta na dveh hitrostnih preizkušnjah postavila najboljši čas. Prebita guma je Aljoši in Mateju žal odvzela končno drugo mesto v skupni razvrstitvi.

NovakIdrija4Čeprav Aljoša vse od maja ni sedel v dirkalnem avtomobilu, z vnovičnim privajanjem na Mitsubishi Lancerja EVO IX na idrijskem reliju ni imel težav. Dirka je bila kratka, saj je bilo sedem hitrostnih preizkušenj dolgih le 77 kilometrov. Zato je Aljoša že v samem začetku odločno pritisnil na plin in poskušal držati ritem najhitrejših voznikov v slovenskem reliju.

NovakIdrija1Aljoši je to dobro uspelo, saj je v petkovem kratkem uvodu zbrusil dirkaško rjo, nato pa v soboto zjutraj na prvi hitrostni preizkušnji čez Vojsko že postavil skupno drugi čas. Dosežek je napovedal boj za sam vrh, a že na naslednji hitrostni preizkušnji so bile sanje o odličnem rezultatu razblinjene. Na njegovem Mitsubishiju je spustila guma in s sovoznikom Matejem sta jo morala sredi hitrostne preizkušnje zamenjati. Izgubila sta več kot tri minute in izpadla iz boja za uvrstitev v prvo peterico.

NovakIdrija2“Razočaranje je bilo prisotno, ker je po vodi splaval lep rezultat, vendar so prebite gume seveda sestavni del relija. V nadaljevanju sem se osredotočil na doseganje posameznih dobrih časov, zato sem ohranil dobro voljo in motivacijo ter še odločneje napadel ovinke,” je razlagal Aljoša, ki je nato v svojo korist odločil tako peto kot šesto hitrostno preizkušnjo. Na obeh je bil za skupno dobrih šest sekund hitrejši tudi od državnega prvaka Humarja.

NovakIdrija3“V avtomobilu sem se počutil fantastično. Upal sem voziti napadalno, preprosto sem užival. Oba najhitrejša časa sta mi dala veliko dodatnega zagona, saj se zavedam precej malo odpeljanih kilometrov v zadnjem času. Vesel sem, da sva z Matejem uspela poseči tudi po samem vrhu in s tem dokazati, da bi bila lahko s tem Mitsubishijem zelo hitra. Resnično upam, da ga bom lahko prihodnje leto pogosteje vozil,” je še povedal Aljoša, ki je v skupni razvrstitvi relija kljub prebiti gumi osvojil končno šesto mesto.

Še manj sreče je imel na idrijskem reliju Aljošin mlajši brat Tim, ki mu je pred četrto hitrostno preizkušnjo odpovedala polos.