Anej: Moje prvo…

Aktualno, Blog, Zanimivosti

Leto se nevzdržno bliža koncu. Sodbe o tem, ali je bilo dobro ali slabo bo pisala zgodovina. Zagotovo je bilo to leto zasukov.

Leto se nevzdržno bliža koncu. Sodbe o tem, ali je bilo dobro ali slabo, bo pisala zgodovina. Zagotovo je bilo to leto zasukov. Slovenija je dobila prvo predsednico vlade, predsednik Pahor je bil na kar 191 prireditvah, navaden državljan pa je dobil nove dajatve in podražitve.

Moje leto 2013 je vsekakor leto izzivov. Portal AvtoNasveti je postal pomemben del slovenske javnosti in pri našem delu smo pomagali preko dvesto tisoč uporabnikom. Hkrati pa sem z 2013 pričel tudi svoje sodelovanje z Avto.Over.Net. Postal sem član uredništva in svoje delo iz fotografa razširil še na področje testnega voznika. Lahko rečem, da sem že od malega navdušenec nad avtomobili. Še ko sem bil v vozičku sem poznal vse avtomobilske znamke in modele. Hitro sem se navduševal nad avtomobili in to ljubezen v sebi gojim še danes.

Mercedes-Benz CLA 220 CDI

Ob koncu leta rad naredim povzetek in se vprašam, kaj je bilo tisto, kar sem dobrega storil v letu. Zelo sem vesel, da je moj odziv na pijane voznike na slovenskih cestah dosegel tako velik odziv. Dosegli smo rekordne rezultate in ponosen sem, ko sem videl, koliko med vami vas je delilo zgodbo. Upam, da niste pozabili bistva. Moj najljubši zapis letos je zagotovo o tem, ali tudi vam avto popravlja slaščičar? Vsakič znova me namreč kot strokovnjaka iz upravnega prava jezi, ko vidim kako neučinkovito deluje naša pravna država in kako v javnem sektorju razmetavamo moj, tvoj in vaš denar. In za to nihče ne odgovarja.

adam opel

In vsekakor se moram dotakniti tudi letošnje testne flote. Izjemno sem vesel, da mi je dala avtomobilsko širino in veseli me, da sem spoznanja delil z vami – bralci. Ker prvega ne pozabiš nikoli ne morem mimo Hyundaia i20. Z njim sem pričel nabirati testne kilometre in ostal bo v lepem spominu, kot začetek nečesa novega. Ti testni kilometri so bili letos veliko v znamenju športnih terencev. V jagodni izbor gredo zagotovo brutalni terenec Dacia Duster Extreme, ki je verjetno zmagal tudi kot najbolj umazan avtomobil na testu. Omogočal nam je namreč popolno svobodo in trenutki z njim so bili res prava doživetja. Tehnološko me je letos najbolj navdušil Volvo V40 Cross Country. Bil je prvi testni avtomobil, ki me je od Centra Ljubljane do Črnuč pripeljal sam, pri tem sem mu le nekajkrat pomagal pri zavijanju. Res fascinantna tehnologija, ki se je že veselim v prihodnje. Če bi izbiral športnika leta bi naziv zagotovo pripadel simpatičnemu 208 GTI. Vrnil se je namreč v polnem sijaju in je na dobri poti, da postane sanjski avtomobil za mlade. Blizu temu nazivu je tudi Mercedes CLA, ki je pravi zapeljivec. Moram priznati, da je izmed vseh testnih avtomobilov pobral največ pogledov mimoidočih in je pravi avtomobil za novo generacijo tajkunske mladine, kot se je izrazil moj dober prijatelj. Med presenečenji leta bi izpostavil še Renautl Fluenca, ki je na prvi pogled deloval neprepričljivo, a se je na koncu testa izkazal kot zelo varčen in udoben sopotnik.

v40-2

Pred nami je 2014. Pri Avto.Over.Net smo zanj pripravili odlične temelje in čudovit koledar. Za vse vas pa priporočilo. Postavite si visoke cilje za leto, ki prihaja, in naredite vse, da jih boste dosegli. Ne pozabite namreč, da ko se srečata rečni tok in skala, rečni tok vedno zmaga, toda ne z močjo, temveč z vztrajnostjo!

Prispevek je mnenje avtorja 
in ne izraža nujno stališča uredništva.