Ekskluzivni koledar Avto.Over.Net 2014

Aktualno, Zanimivosti

Portal Avto.Over.Net s ponosom predstavlja prvi ekskluzivni koledar v lastni produkciji. Koledar sta zasnovala urednik portala, Iztok Franko in fotograf ter novinar, Anej Ferko.

koledar avto.over.net 2014 naslovnicaAvtomobilistični portal Avto.Over.Net s ponosom predstavlja prvi ekskluzivni koledar izdelan v lastni produkciji. Koledar sta zasnovala in pripravila urednik portala, Iztok Franko ter fotograf in novinar, Anej Ferko.

Koledar je natisnjen v omejeni seriji – le 100 kosov! Sestavljen je iz manjšega predlista, nagovorom v angleškem jeziku, velikosti 33×48 centimetrov ter 12 listi z barvno fotografijo formata B2, mer 68×48 centimetrov. V roke pa ga bodo prejele le izbrane osebe.

12 avtomobilov, 12 zgodb

V letu 2013 je skozi uredništvo Avto.Over.Net zapeljalo kar 74 testnih avtomobilov in ravno ti so imeli priložnost, da bi bili izbrani za upodobitev na prvem koledarju portala Avto.Over.Net.

Letošnja kriterija sta bila športnost ali oziroma in drugačnost, s katerim izmed njiju so morali testni avtmobili prepričati uredništvo. Zahvaljujoč prepletajoči se zgodbi avtomobilov in modelov so nastale brezčasne fotografije, ki prikazujejo individualne, samosvoje osebnosti vozila, modela in citata, ki sledi pod fotografijo.

januar koledar 2014 februar koledar 2014 koledar 2014 marec koledar 2014 april

Iztok Franko, vodja projekta je ob lansiranju izjavil: “Zamisel je bila preprosta. A projekt je tekom leta prekosil naše prvotne načrte in pričakovanja. Iz malega projekta je nastal celoleten plan načrtovanja, usklajevanja in iskanja pravih obrazev za koledar. Pri tem z Anejem ne moreva mimo Sare Jelen, ki nama je pomagala s svojimi izkušnjami pri poziranju, iskanju punc ter tudi ličenju. Seveda koledarja tudi ne bi bilo brez “materinskega” portala Med.Over.Net, ki je poskrbel za založbo. Izbor vozil ni bil lahek, saj smo se skozi celotno leto srečevali z dobrimi, kvalitetnimi in naprednimi avtomobili. Fotografirali smo celo nekaj več avtomobilov, ki so morali žal izpasti iz umestitve v koledar. Prvič v življenju sem si zaželel, da bi leto imelo kakšen dodaten mesec več.

koledar 2014 maj koledar 2014 junij koledar 2014 julij koledar 2014 avgust

Anej Ferko, avtor vseh fotografij, je ob izdaji izjavil: “Naš celoletni projekt koledarja je za nami. S ponosom ga predstavljamo kot dokaz, da dobri projekti ne poznajo krize. Celotni ekipi, ki je leto dni dihala s tem projektom, je dal ogromno. Tako izkušenj, kot tudi zabavnih trenutkov in nešteto nasmejanih dni, ko smo fotografirali. Tako imamo 12 fotografij, ki vsaka po svoje navdušijo. Delali smo od profesionalnih modelov do modelov za en dan. In prav z vsemi je bilo čudovito.”

koledar 2014 september koledar 2014 oktober koledar 2014 november koledar 2014 december

Svoje mnenje o koledarju lahko izrazite tudi v komentarjih pod galerijo na naši facebook strani Avto.Over.Net.