Michael Schumacher v kritičnem stanju

Aktualno, Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Svet je danes zjutraj presenetila novica o smučarski nesreči v kateri je bil udeležen Michael Schumacher. Še bolj pa so nas pretresle novice, da se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo in da je v življenjski nevarnosti.

Svet je danes zjutraj presenetila novica o smučarski nesreči v kateri je bil udeležen Michael Schumacher. Še bolj pa so nas pretresle novice, da se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo in da je v življenjski nevarnosti.

Michael Schumacher

Francoska radijska postaja RMC je že zjutraj poročala o nesreči na francoskem smučišču Méribelu. Kot je sporočil direktorja smučišča Christopha Gernigon-Lecomta, naj bi se Schumacher poškodoval ob smučanju izven pripravljene proge. Pri smučanju je padel in z glavo udaril ob kamen. O sami resnosti poškodbe ni želel komentirati, je pa dejal, da je bil Schumacher ob prevozu v bolnišnico priseben. Bolnišnica Grenoble sicer še ni podala novih informacij, na socialnih medijih pa so se hitro razširile napačne govorice, da je nekdanji Ferrarijev as podlegel poškodbam.

Edina uradna informacija je vezana na prihod reševalcev. “Reševalna služba je posredovala hitro, ob 11:15. S helikopterjem so ga prepeljali v bližnjo bolnišnico. Bil je pretresen, a pri zavesti. Po prvih informacijah poškodbe niso hude.”

Kljub temu, da je sprva kazalo, da gre za šibko poškodbo so nemški mediji zvečer objavili pretresljive informacije. Časnik Bild poroča, da se je Schumacherju stanje zelo poslabšalo in je v smrtni nevarnosti. Imel naj bi možganske krvavitve, Bild poroča še, da je v komi. Bolnišnica v Grenoblu je zastražena s strani policije. V popoldanskih urah je v bolnišnico že prispel  dr. Gérard Saillant iz Pariza. Gre za enega najboljših kirurgov na svetu in tudi predstojnika na kliniki Pitié-Salpêtrière. Je tudi osebni prijatelj Schumacherja, ki ga je obravnaval tudi leta 99 po hudi nesreči s Formulo 1 v Silverstonu.

Zadnje informacije 30.12. ob 11:20
Sklicana je tiskovna konferenca. Zdravniki prvič spregovorijo o zdravstvenem stanju. “Še vedno v umetni komi. Ne moremo pa še zagotovo reči, če si bo lahko opomogel, saj da je situacija kritična. To je vse, kar lahko povemo v tem trenutku,” so sporočili. Konstantno so v kontaktu z družino, trenutno pa ne kaže, da bi potreboval še eno operacijo.

Informacije 29.12. ob 23:35
Tiskovna predstavnica Sabine Kehm je zavrnila informacije o resnosti poškodbe, potrjuje pa da je Schumacher v času nesreče je nosil čelado in da v nesrečo ni bila vpletena druga oseba. 

Informacije 29.12. ob 23.30
Francoski Mountain poroča, da je Schumacher v umetni komi, vendar naj njegovo življenje ne bi bilo ogroženo.

Informacije 29.12 ob 22:30
Michael Schumacher je v kritičnem stanju,  je na oddelku za nevrokirurgijo, trenutno pa je v umetni komi. Francoski športni spletna stran L’Equipe in francoska radijska postaja RMC so citiral neimenovani zdravniški vir, ki pravi: Schumacher je utrpel možgansko krvavitev in je zdaj v kritičnem stanju v bolnišnici v Grenoblu.