Še en švedski ponos: Novi Volvo V90 Cross Country

Novosti

Volvo je predstavil še en težko pričakovani avanturistični model V90 Cross Country, s katerim je zaokrožil serijo modelov, ki nosijo oznako 90 (XC90, S90, V90, V90 Cross Country. Volvo je že pred dvajsetimi leti predstavil svoj prvi Cross Country avtomobil. Takrat je postal sinonim za zmogljive, robustne in hkrati elegantne avtomobile, ki se znajdejo na […]

Volvo je predstavil še en težko pričakovani avanturistični model V90 Cross Country, s katerim je zaokrožil serijo modelov, ki nosijo oznako 90 (XC90, S90, V90, V90 Cross Country.

Volvo je že pred dvajsetimi leti predstavil svoj prvi Cross Country avtomobil. Takrat je postal sinonim za zmogljive, robustne in hkrati elegantne avtomobile, ki se znajdejo na vseh cestah, na vseh podlagah in v vseh vremenskih razmerah.

Cross Country Range

Test: Vroči Volvo XC90 (varnost in luksuz po švedsko)

Modeli z oznako Cross Country izpopolnjujejo pomemben del produktne palete švedskega proizvajalca. Pri Volvu se zavedajo, da kupci v luksuznem segmentu iščejo izdelke, ki izžarevajo svojevrsten življenjski slog, hkrati pa prisegajo tudi na avtomobile, s katerimi se lahko občasno zapeljejo izven ustaljenih tirnic.

V90 Cross Country povzema eleganco modela V90, hkrati pa vse skupaj prenaša v svet, kjer pogosto pridejo na dan tudi zmogljivosti, ki se ne ozirajo na teren in vremenske razmere. Istočasno pa zagotavljajo najvišje standarde varnosti, udobja in užitka v vožnji. To je pravzaprav pravi pustolovski paket,” pravi Håkan Samuelsson, predsednik uprave Volvo Car Group.

Švedska je dežela z izjemno zahtevnimi zimskimi razmerami. Poleg tega kar 77 odstotkov njene površine prekrivajo gozdovi in jezera. Kot taka je seveda odlični testni poligon za ustvarjanje ekstremno vzdržljivih in vsevremensko zmogljivih avtomobilov. Vse te bogate izkušnje, tradicija in izročilo se odražajo v vseh dosedanjih modelih, ki nosijo oznako Cross Country.

New Volvo V90 Cross Country Driving

Naši avtomobili so znani po svoji varnosti, moči in vzdržljivosti. V90 Cross Country prepriča s pogonom na vsa štiri kolesa, dvignjeno kabino in šasijo, ki je optimizirana za kontrolo in udobje v vseh voznih razmerah. Ponaša se s srcem pravega pustolovca,” pravi Dr. Peter Mertens, podpredsednik razvojnega oddelka pri Volv Car Gorup.

Tudi ta model je nastal na podlagi Volvove SPA platforme (Scalable Product Architecture). Prestal je nešteta testiranja v najbolj zahtevnih razmerah in dokazal, da se znajde v vseh še tako ekstremnih pogojih. Preizkušali so ga na skrivnih lokacijah na severu Švedske, ki je v zimskem času odet v sneg in led in kjer se temperature pogosto spustijo tudi do štirideset stopinj pod lediščem. Potem so ga peljali v drug ekstrem, v puščavo v Arizoni, kjer je bil izpostavljen skorajda peklenskim temperaturam. S temi preizkusi so želeli zagotoviti trajnost in trpežnost novega modela.

Interior

Robustnemu značaju so dodali uglajeni interier z luksuzom, ki je morda celo nekoliko presenetljiv v tem segmentu. Ob vsem tem pa ponuja najsodobnejši infotainment, ki je bil predstavljen že z modeloma S90 in V90 in vsebuje tudi visoko kakovosten audio sistem Bowers & Wilkins.

Novi Volvo V90 Cross Country že znani avtomobilski razred prestavlja na še višjo raven. Njegova serijska proizvodnja v tovarni v Torslandi na Švedskem je načrtovana za letošnjo jesen.