Novo doma: Sofisticirani, napredni in varni Volvo S90

Novo doma, Top

Pri Volvu zatrjujejo, da voznika razumejo, varujejo, kar je zanj pomembno ter se v končni fazi trudijo, da se sleherni uporabnik Volva počuti, kot da je nekaj posebnega. Če naj bi bil S90 eden izmed paradnih konjev znamke, upravičeno pričakujemo, da bo te kriterije najmanj dosegel. S90 spada v razred E, kjer primat trdno držijo […]

Pri Volvu zatrjujejo, da voznika razumejo, varujejo, kar je zanj pomembno ter se v končni fazi trudijo, da se sleherni uporabnik Volva počuti, kot da je nekaj posebnega. Če naj bi bil S90 eden izmed paradnih konjev znamke, upravičeno pričakujemo, da bo te kriterije najmanj dosegel.

Vožnja z S90 naj bi bila nekaj posebnega

S90 spada v razred E, kjer primat trdno držijo “nemci”. Od avtomobilov tega razreda je najdaljši, najširši in najnižji (daljšo medosno razdaljo ima le BMW serije 5). In to se pri vožnji in izgledu avtomobila na cesti tudi pozna.

Agresiven in robusten dizajn

Agresiven in robusten dizajn

Glede dizajna ni vredno izgubljati besed, saj ta že prejema nagrade. Prednja maska je fantastična – robustna in agresivna. Zadnji del medtem iz ljudi izvablja mešane občutke, kar pa zame ne velja, saj mi s svojo nekoliko ekstravagantno obliko avtomobil izgleda še bolj “premium” od svojih nemških konkurentov.

Zadek izvablja mešane občutke

Zadek izvablja mešane občutke

S90 bo na voljo z nivoji opreme Momentum, Iscription, Kinetic, R-Design in Ocean Race. Slednji trije bodo vključno s plug-in hibridom na voljo ob zaključku letošnjega leta.

Prava "premium" limuzina

Prava “premium” limuzina

V notranjosti kupec lahko izbira med štirimi različnimi barvami oblazinjenja, in sicer Charcoal črno ter svetlejšimi Blond, Blond with Charcoal carpet ter Amber. V potniški kabini prevladujejo izredno kvalitetni materiali. Vse deluje kompaktno in optimalno razporejeno. Veliko pozornost so pri Volvu pričakovano namenili detajlom.

A od vseh elementov novega S90 je najpomembnejša tehnologija. Volvo se v zadnjem obdobju v največji meri trži s svojo inovativnostjo. Ena Volvovih inovativnih tehnologij je t. i. Drive-e powerpulse. Poenostavljeno: gre za skrito jeklenko za zrak. Ta se tam shranjuje in s svojim delovanjem blaži učinek turbo luknje pri pospeševanju.

Zaenkrat je na voljo 7 različnih motorjev

Zaenkrat je na voljo 7 različnih motorjev

Volvo S90 bo za začetek na voljo z dvema bencinskima agregatoma. Različica z dvokolesnim pogonom ima 254, tista s štirikolesnim pa kar 320 konjskih moči. Medtem je na voljo tudi pet “dizlov”, z ročnim ali samodejnim menjalnikom, njihova moč pa varira od 150 do 235 konjskih moči.

S60 zagotavlja sofisticirano izkušnjo v vožnji

S90 zagotavlja sofisticirano izkušnjo v vožnji

S90 nudi sofisticirano izkušnjo v vožnji. To zagotavljajo tudi dvojna prečna vodila in t. i. four-c zračno vzmetenje zadaj. Vse skupaj zagotavlja odličen oprijem tako na sprednji kot zadnji osi, kontrolirano in umirjeno obnašanje vozila, odpravljeno je tudi diagonalno nagibanje. To vozniku nudi odlične povratne informacije na volanu, dobro izolacijo šumov iz podvozja ter visok nivo osebnih nastavitev.

Avtomobil krasijo številne napredne tehnologije

Avtomobil krasijo številne napredne tehnologije …

Za varnost poskrbi Volvov paket varnostne opreme Intellisafe, ki serijsko vsebuje “Pilot Assist” (deluje do 130 km/h), radarski tempomat, opozorilo pred naletom, “lane keeping”, branje prometnih znakov … Zanimiv je program “City safety”, ki opozarja na pešce, kolesarje, vozila in večje živali. Deluje prek zvočnih in svetlobnih signalov ter samodejnega zaviranja.

... in odlična varnost

… in odlična varnost

Tudi v primeru trka je Volvo izredno varen avtomobil. “Run-off road protection” vklučuje pripravo voznika na udarec, tako da struktura prednjih sedežev absorbira energijo in s tem ublaži sile ob trku na hrbtenico. Avtomobil je opremljen tudi z “varnostno kletko”, ki jo v 35 odstotkih tvori borovo jeklo. Za dodatno varnost poskrbijo še napredni varnostni pasovi in blazine.