Adrifundov Let’s race 119 % uspešen

Avtomobilizem, KHD, root, Slovenija, Šport, Top

Zastavljen je bil visokoleteči cilj. V malce več kot tridesetih dneh preko Adrifunda – prve slovenske spletne platforme za nagradno množično financiranje – zbrati dvanajst tisoč evrov za nakup osnovnega serijskega Twinga in ga naposled preobleči v pravi mali dirkalnik. Naloga je morda na prvi pogled izgledala lahka, a je bila vse prej kot to. […]

Zastavljen je bil visokoleteči cilj. V malce več kot tridesetih dneh preko Adrifunda – prve slovenske spletne platforme za nagradno množično financiranje – zbrati dvanajst tisoč evrov za nakup osnovnega serijskega Twinga in ga naposled preobleči v pravi mali dirkalnik.

Naloga je morda na prvi pogled izgledala lahka, a je bila vse prej kot to. Vsekakor projekt ne bi uspel brez podpore Iztokovih prijateljev in družine, ki so ga podpirali vse od pričetka. Zahvaljujoč odmevnosti po zaslugi številnih medijev in blogerjev, kot so Ciril Komotar (Komotar minuta), Rok Bagoroš in Tomaž Trček (TT17 Vlogs), so se projektu pridružila še številna podjetja, kot so A1 FINANCE, Positiva, CVS Mobile, turbine.si & menjalniki.si, Unikatoy, Skupina Pesakrompir ter Renaultov in Daciin predstavnik Pleško Cars Brezovica. Za piko na i pa se je odločil projektu priključiti še novomeški Revoz. S tem je postal projekt Let’s race po višini zbranih sredstev tretji najuspešnejši v zgodovini Adrifunda do tega dne (5. marec 2018).

Iztok Franko je ob zaključku izjavil: “Vsekakor je to eden najbolj živčnih mesecev v mojem življenju. Tale projekt je spil kar precej moje energije, saj nam na roko niso šle zasnežene razmere v Sloveniji. Mnogi so raje razmišljali o nakupu novih smuči, kot pa o najemu dirkalnika za poletne dni. Kar nekajkrat sem se vprašal zakaj se vedno lotevam zahtevnih projektov, a dobro, da so tu bili najbližji, ki so me bodrili. Vse bolj proti koncu je zanimanje za vožnje pričelo rasti in uspeli smo.” Projekt je bil 119 odstotno uspešen, kar pomeni, da je prekoračil pričakovanja. Končni zbrani znesek se je ustavil pri 14.327 evrih.

Medtem je ekipa LEMA Racing že prejela serijskega Twinga in pričela s predelavo. V prvi fazi je potrebno odstraniti vse iz notranjosti, kot tudi odbijače in jih zamenjati z dirkalnimi. Dirkalna notranjost tudi že čaka na vgradnjo po FIA standardih. Po besedah vodje ekipe, Mirka Marinška, bo avto nared do konca meseca. Se vidimo na stezi, kot pravi Franko.