Nissan na avtomobilskem salonu v Ženevi 2018: spreminjamo način vožnje in življenja

Aktualno, Novosti, Saloni

Pospeševanje elektrifikacije je bila glavna tema Nissanovega razstavnega prostora na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi …

Pospeševanje elektrifikacije je bila glavna tema Nissanovega razstavnega prostora na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi.

V središču pozornosti je bilo povsem električno vozilo za dirkanje na prvenstvu ABB FIA Formule E, ki se je na tem salonu prvič predstavilo svetovni javnosti v svoji konceptni podobi. To vozilo bo pozneje tega leta, ob začetku sezone 2018/19, prvič nastopilo na ulični dirki.

Novi Nissan Leaf s povsem električnim pogonom in ničelnimi emisijami je simbol Nissanove vizije inteligentne mobilnosti. Igra vodilno vlogo v znamkinem prizadevanju za oblikovanje bolj vznemirljive, samozavestne in povezljive družbe. Nissan je razkril, da je za to vozilo prejel že več kot 18.000 naročil po vsej Evropi. Nissan Leaf je torej najbolje prodajano vozilo na električni pogon v evropski regiji, saj podjetje prejme novo naročilo zanj vsakih 12 minut.

Nissan Leaf

Tehnologija, ki je bila prvič uporabljena pri Leafu, se že vgrajuje v celoten izbor Nissanovih osebnih in lahkih gospodarskih vozil. ProPILOT, Nissanova inovativna tehnologija za pomoč pri vožnji, bo v kratkem na voljo tudi pri Nissan Qashqaiju, najbolje prodajanem mestnem terencu v Evropi. Leafov akumulatorski sklop zmogljivosti 40 kWh je zdaj na voljo tudi pri furgonu e-NV200, ki ima tako za 60 odstotkov večji doseg z nespremenjeno transportno zmožnostjo.

Leaf že danes zagotavlja Nissanovo vizijo inteligentne mobilnosti, znamka pa se že posveča prihodnjim zahtevam potrošnikov. Nissan je potrdil, da bo v okviru svojega srednjeročnega načrta M.O.V.E. to 2022 (do leta 2022) začel ponujati električni pogonski sklop že pri naslednji generaciji svojih najbolje prodajanih mestnih terencev. To je pionirska pobuda, ki bo potrošnikom zagotovila še večjo izbiro.

Znanilec prihodnosti je tudi Nissanovo konceptno vozilo IMx KURO, ki simbolizira Nissanovo vodilno vlogo tako na področju vozil na električni pogon kot na področju mestnih terencev. Ta model, ki se je prvič predstavil na avtomobilskem salonu v Tokiu, je zdaj posodobljen in opremljen z Nissanovo pionirsko tehnologijo Brain-to-Vehicle (B2V).

Nissan IMx KURO

Znamka opozarja tudi na dejstvo, da Nissanova inteligentna mobilnost s povezanim električnim ekosistemom presega zgolj uporabo vozila. Oznanili so tudi oblikovanje novega strateškega partnerstva med Nissanom in energetskim podjetjem E.ON. V okviru tega sodelovanja bodo raziskovali možnosti pilotnih dejavnosti in prodajnih ponudb na področju storitev dvosmerne povezave vozil, pridobivanja energije iz obnovljivih virov, možnosti shranjevanja energije in vključevanja v omrežje za kupce Nissanovih vozil na električni pogon.