Pozor: Po novem je čelada obvezna za …

Zanimivosti

V soboto, 19. novembra 2016, sta začeli veljati noveli Zakona o dopolnitvah Zakona o motornih vozilih in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravilih cestnega prometa. Obe noveli zagotavljata višji standard varnosti voznikov in potnikov na kolesih, kolesih s pomožnim motorjem in mopedih, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25km/h. Zakon o dopolnitvah Zakona […]

V soboto, 19. novembra 2016, sta začeli veljati noveli Zakona o dopolnitvah Zakona o motornih vozilih in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravilih cestnega prometa. Obe noveli zagotavljata višji standard varnosti voznikov in potnikov na kolesih, kolesih s pomožnim motorjem in mopedih, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25km/h.

Zakon o dopolnitvah Zakona o motornih vozilih uvaja obveznost registracije vseh mopedov, pri katerih trajna nazivna moč pogonskega motorja ne presega 4 kW in konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25km/h, in ti mopedi morajo biti registrirani od 1. maja 2017 dalje.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravilih cestnega prometa spreminja definicijo kolesa, pri voznikih in potnikih na kolesih zvišuje starostni pogoj za uporabo zaščitne kolesarske čelade, in sicer iz 14 na 18 let. Pri voznikih in potnikih na mopedih, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25km/h, je uporaba čelade obvezna ne glede na starost. Kot ustrezna zaščitna čelada se na mopedih, katerih konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h, šteje tako uporaba kolesarske zaščitne čelade kot tudi homologirane zaščitne motoristične čelade.

Vozniki mopedov z največjo hitrostjo do 25 km/h morajo od 19. 11. 2016 voziti drug za drugim po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni oziroma niso prevozne, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje. Z uveljavitvijo sprememb in dopolnitev Zakona o pravilih cestnega prometa vozniki mopedov z največjo hitrostjo do 25 km/h, zaradi ogrožanja pešcev in drugih ranljivejših skupin udeležencev, ne smejo voziti v območju za pešce.

Aleš: Kultura vožnje in kje smo zgrešili