Iztok: Let’s race in zakaj Twingo?

Avtomobilizem, Blog, KHD, PR novica, Reli, root, Slovenija, Šport, Top

Projekt Let’s race bo nastal na osnovi serijskega Renault Twinga? Zakaj? Ko bi lahko bila cenejša opcija kakšen rabljen starejši serijski avto? Pogosta vprašanja v zvezi z Adrifund projektom so v navezi z izbiro na kateri osnovi bo dirkalnik sestavljen. Tu sem izhajal iz naslednjih izhodišč: Najvarneje je začeti dirkati na dirkališčih, tudi, če bi […]

Projekt Let’s race bo nastal na osnovi serijskega Renault Twinga? Zakaj? Ko bi lahko bila cenejša opcija kakšen rabljen starejši serijski avto?

Pogosta vprašanja v zvezi z Adrifund projektom so v navezi z izbiro na kateri osnovi bo dirkalnik sestavljen. Tu sem izhajal iz naslednjih izhodišč:

  • Najvarneje je začeti dirkati na dirkališčih, tudi, če bi se kasneje kot voznik, radi razvijali in prešli v reli ali gorsko-hitrostne dirke. Osnova vedno ostaja dirkališče. Twingo bo nastavljen za stezo.
  • Cenejša, starejša in rabljena vozila pri katerih bi mogoče privarčeval 1.000 do 2.000 evrov bi rezultatirala zgolj v pogojno slabši varnosti, predvsem pa v nezmožnosti primerjave z ostalimi dirkači na stezi. Trenutno je Twingo edini pokalni avtomobil v Sloveniji, ki nastaja po istem tehničnem pravilniku.
  • Pomembni faktor je tudi zabava. Pri začetkih dirkanja ni pomembna moč dirkalnika, ampak kako vodljiv je. Twingo ima nameščen motor zadaj, pogon pa je tudi speljan na zadnja kolesa, kar botruje še toliko bolj pomembnosti kako je voznik sposoben upravljati ta mali dirkalnik. Vsaka manjša napaka v zavoju botruje k slabšemu končnemu času kroga.
  • Trenutno se je najlažje primerjati kako dober je voznik (in ne dirkalnik) na krožnih dirkah v pokalu LEMA Twingo Cup. Dirkalnik v projektu Let’s race bo izdelan s strani dirkaške ekipe LEMA Racing in bo izdelan po strogih pravilih. Vsakdo, ki se bo z njim podal na progo bo dobil takojšen vpogleda kako dober je v primerjavi z izkušenimi vozniki, kot so Tomaž Trček, Boštjan Avbelj, Gašper Dernovšek in ostali…

Projekt Let’s race se zaključi čez dobrih 10 dni. Še je čas, da si rezerviraš sedež v njem na www.adrifund.com. V kolikor ne bo zagotovljenih dovolj sredstev, se vloženi denar za vožnje povrne kupcem.

Čas je, da se tudi TI usedeš v dirkalnik in pokažeš kaj zmoreš.

Si želite kupiti svojega serijskega Twinga? Sestaviš si ga lahko na www.avtoklik.si in pridobiš ponudbe najboljših slovenskih uradnih zastopnikov.

Foto: Domen Hrovatin

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.