Trening in odličen rezultat za Gerčarja

Motociklizem, Šport

Ker karavana svetovnega prvenstva MXGP počiva, morajo motociklisti poiskati kakšno drugo obliko treninga, zato se je Klemen Gerčar, ki si je po dirki v Belgiji le vzel nekaj časa za počitek, za trening odpravil na dirko v Nemčijo, natančneje v Gaildorf, kjer je nastopil na njihovi šesti dirki državnega prvenstva, za Klemena pa je bilo […]

Ker karavana svetovnega prvenstva MXGP počiva, morajo motociklisti poiskati kakšno drugo obliko treninga, zato se je Klemen Gerčar, ki si je po dirki v Belgiji le vzel nekaj časa za počitek, za trening odpravil na dirko v Nemčijo, natančneje v Gaildorf, kjer je nastopil na njihovi šesti dirki državnega prvenstva, za Klemena pa je bilo to prvo, in predvidoma tudi edino, gostovanje v Nemčiji letos. Vse preostale dirke nemškega DP se »pokrivajo« z dirkami MXGP ali slovenskega DP.

V Gaildorfu je bila konkurenca zelo močna, dirko so kot trening izrabili tudi nekateri drugi motociklisti iz razreda MXGP in MX2, zato je bilo dogajanje na stezi še bolj zanimivo. Klemen je obe vožnji končal za zelo dobrem šestem mestu, kar je dobra popotnica za prihajajoče dirke.

Gerčar se je v Nemčiji ogreval za nadaljevanje sezone

Gerčar se je v Nemčiji ogreval za nadaljevanje sezone

»Nemčijo sem vzel kot nekakšno ogrevanje pred nadaljevanjem sezone MXGP, kot dober trening, zato sem se tja odpravil povsem neobremenjen. Mogoče je tudi to pomagalo, da sem uspel iz motocikla iztisniti malce več. Treningi so bili zelo dobri, starta na obeh vožnjah pa ne. A sem z dobrim ritmom uspel v obeh vožnjah v cilj pripeljati kot šesti. Posebej v drugi vožnji sem se moral kar potruditi, saj je bila steza že zelo načeta in sem po slabem startu padel okoli 20. mesta, potem pa sem iz kroga v krog napredoval. Počasi prihajam v pravo formo, vsaka taka preizkušnja mi da nekaj novega na tem motociklu, ki ga seveda najbolje spoznavam ravno preko dirk,« je povedal Klemen o gostovanju v Nemčiji.

Naslednja dirka za Klemena bo 31. avgusta na preizkušnji DP Slovenije v Šentvidu pri Stični, nato pa se bo odpravil preko Atlantika v Brazilijo, kjer bo 7. septembra VN države Goias v Trinidadu, 14. septembra pa v Mehiki v Leonu.

DP Nemčije, 6. dirka, Gaildorf
Prva vožnja:
1. Nagl (Nem, Honda) 34:28,454
2. Ullrich (Nem, KTM) +12,528
3. Ferris (Avs, Husqvarna) +13,719

6. Gerčar (Slo, Honda) +33,500

Druga vožnja:
1. Ferris (Avs, Husqvarna) 34:19,655,
2. Nagl (Nem, Honda) +2,111
3. Schiffer (Nem, Suzuki) + 20,376

6. Gerčar (Slo, Honda) +51,578