Svetovna premiera Volkswagna Sport Coupé Concept GTE

Saloni

Na ženevskem avtomobilskem salonu 2015 je svetovno premiero doživel Volkswagen Sport Coupé Concept GTE. Avantgardni model napoveduje novo, progresivno Volkswagnovo oblikovalsko govorico. Poleg zunanjosti Volkswagna Sport Coupé Concept GTE je impresivna tudi notranjost. Izjemno prečiščen dizajn, ergonomska ustreznost in novi interaktivni vmesniki med človekom in strojem, med drugim uporaba biometričnih podatkov voznika in novi aktivni informacijski […]

Na ženevskem avtomobilskem salonu 2015 je svetovno premiero doživel Volkswagen Sport Coupé Concept GTE. Avantgardni model napoveduje novo, progresivno Volkswagnovo oblikovalsko govorico.

Poleg zunanjosti Volkswagna Sport Coupé Concept GTE je impresivna tudi notranjost. Izjemno prečiščen dizajn, ergonomska ustreznost in novi interaktivni vmesniki med človekom in strojem, med drugim uporaba biometričnih podatkov voznika in novi aktivni informacijski zaslon s 3D-prikazom, v novem kupeju ustvarijo avantgardno atmosfero, ki je v popolni harmoniji z ekspresivno zunanjostjo.

koncept-das-auto

Pri Volkswagnu se od predstavitve Golfa GTE naprej in Passata GTE, ki bo sledil v letošnjem letu, pod oznako GTE predstavljajo modeli s priključnohibridnim pogonom. Ta vozila lahko prevozijo približno 50 km izključno na električni pogon in obenem suvereno premagajo tudi večje razdalje. Vse to seveda z izjemno dinamiko. Vozilo neslišno drsi po cestišču in hkrati energično premaguje daljše razdalje. Izvedbe GTE so mogoče v vseh razredih, kot je nakazala že študija športnega terenca, ki je bila predstavljena januarja na avtosalonu v severnoameriškem Detroitu. S študijo Sport Coupé Concept GTE, razkrito v Ženevi, je Volkswagen obogatil filozofijo GTE z izjemno avantgardno izvedbo. GTE z močjo 279 kW (380 KM) in kompaktnim zadkom združuje lastnosti vozil Gran Turismo, primernih za dolge razdalje, s – zaradi dveh elektromotorjev in baterije z možnostjo zunanjega polnjenja – povsem brezemisijskim delovanjem. Povprečna poraba goriva (kombinirana vožnja) študije, ki doseže hitrost 250 km/h, znaša 2,0 l/100 km.

Konstrukcijska osnova karizmatičnega dizajna za Sport Coupé Concept GTE je tudi tokrat Volkswagnov prečni modularni sistem (MQB), ki omogoča fascinantna proporcionalna razmerja in idealne mere. Najpomembnejša vrednost je razmerje med zunanjo dolžino in medosno razdaljo. Obenem je Volkswagen s to študijo zelo nizek (1.407 mm) in širok (1.865 mm) štirivratni kupe opremil z velikimi 21-palčnimi kolesi. Pod velikim pokrovom prtljažnika, ki z zunanje strani ne razkriva svoje velikosti, se nahaja prtljažnik s prostornino 480 l. Avantgarda brez omejitev!