Ford in načrt za pametno mobilnost

Zanimivosti

Ford je na Svetovnem kongresu mobilnih tehnologij (Mobile World Congress) napovedal naslednji korak v svojem Načrtu za pametno mobilnost (Ford Smart Mobility plan). Butler in Erica Klampfl, vodja raziskav mobilnosti v prihodnosti v Fordovem oddelku za raziskave in napredni inženiring, sta 4. marca vodila strokovni posvet o mobilnosti, ki so se ga udeležili strokovnjaki iz […]

Ford je na Svetovnem kongresu mobilnih tehnologij (Mobile World Congress) napovedal naslednji korak v svojem Načrtu za pametno mobilnost (Ford Smart Mobility plan).

Butler in Erica Klampfl, vodja raziskav mobilnosti v prihodnosti v Fordovem oddelku za raziskave in napredni inženiring, sta 4. marca vodila strokovni posvet o mobilnosti, ki so se ga udeležili strokovnjaki iz vodilnih podjetij v panogi, med katere sodita tudi IBM in Goal.com.

V začetku tega leta je Ford napovedal Načrt za pametno mobilnost, s katerim bo pomagal pri spremembah načinov potovanj po vsem svetu z reševanjem vse večjih izzivov na področju sodobnih globalnih prevozov. Načrt predstavlja Fordov korak do naslednje ravni povezav, mobilnosti, avtonomnih vozil, izkušenj strank in uporabe velikih količin podatkov. Ford je že napovedal obsežno paleto eksperimentov po vsem svetu, s katerimi bo odgovoril na pričakovanja, potrebe in želje uporabnikov v prevoznih ekosistemih prihodnosti.