Svetovna premiera nove Mazde3

Aktualno, Novosti

Mazda je na več lokacijah po svetu istočasno predstavila novo Mazdo3 s petimi vrati. Stotine novinarjev, blogerjev in socialnih medijev je prisostvovalo seriji slavnostnih prireditev.

Mazda je na več lokacijah po svetu istočasno predstavila novo Mazdo3 s petimi vrati. Stotine novinarjev, blogerjev in socialnih medijev je prisostvovalo seriji slavnostnih prireditev, ki so potekale istočasno v petih mestih, vključno s tremi evropskimi.

London, Carigrad in St. Petersburg so bili izbrani (skupaj z New Yorkom in Melbournom) zaradi svojega pronicljivega, živahnega in elegantnega značaja, ki se lepo sklada z  lastnostmi novega Mazdinega kompaktnega petvratnika. Mazdin najbolje prodajani model vseh časov postaja tako tretji član nove generacije in z uporabo hišnega dizajna “KODO – Duša gibanja” in celotnega spektra tehnologije SKYACTIV, izpodbija ustaljene predstave o avtomobilih. Nova Mazda3 se tako pridružuje zmagovalnima sorodnikoma: Mazdi CX-5, kompaktnemu SUV lansiranemu 2012 in elegantni limuzini Mazdi6.

nova Mazda3 2013

Tehnologijo SKYACTIV, ki jo sestavljajo lahki motorji, menjalniki, karoserija in podvozje, je Mazda razvila povsem na novo, kot osnovo za ultra učinkovita vozila. Obenem je Mazdi pomagala, da se je lahko vrnila na pot uspeha: izboljšave dosežene s pomočjo SKYACTIV inovacij so občutno zvišala učinkovitost razvojnega in proizvodnega procesa.  

“Prav vse na novi Mazdi3 je vznemirljivo, od izgleda in občutkov do dinamičnih voznih karakteristik, odzivnosti, zanesljivosti in stroškov vzdrževanja”, pravi  predsednik in izvršni direktor Mazde Motor Europe Jeff Guyton. “Imamo velika pričakovanja glede prodajnega uspeha tega modela, toda dejal bi, da nas utegne celo presenetiti.”

Mazda3 2013Novi kompaktni model predstavlja skoraj tretjino Mazdina celotne prodaje in pomemben del korporacijskih načrtov. Mazda pričakuje, da bo 130 nagradam, ki jih je Mazda3 prejela od prve predstavitve leta 2003, lahko dodala še katero novo. Poleg KODO oblikovanja ima nova Mazda3 popolnoma na novo oblikovano notranjost, ki nudi obilo udobja in odlično uporabnost. Tovarna ponuja v novem modelu celo možnost podatkovnega povezovanja iz avtomobila. Vključujoč AhaTM radio, je eden prvih avtomobilov v C segmentu, ki potnikom omogoča online izkušnjo.

Mazda3 2013

Nova Mazda3 je tudi zadnji model, ki je bil razvit v skladu s trajnostnim Zoom-Zoom konceptom, Mazdino strategijo za izdelavo varnih in varčnih avtomobilov, ki pa še vedno nudijo značilno veselje v vožnji.  Na voljo je z i-stopom, najhitrejšim start-stop sistemom na svetu in i-ELOOP, Mazdinim edinstvenim sistemom za regenerativno zaviranje. Zmogljivosti so impresivne zahvaljujoč povsem novim motorjem in menjalnikom. S številnimi manjšimi SKYACTIV inovacijami, prirejenimi opremi avtomobilov v C segmentu, bo nova Mazda3 prav gotovo eden najvarnejših kompaktnih avtomobilov, po prihodu na evropski trg letos jeseni.