Novo doma: Volkswagen Cross Caddy

Aktualno, Novo doma, Novosti

Letošnje poletje bo paleto modelov Cross dopolnil še novi Cross Caddy. Ta praktično narav­nani Caddy bo tako zaokrožil družino trendovskih modelov, v kateri so že ustrezne izvedenke osebnih vozil Polo, Golf in Touran.

Letošnje poletje bo paleto modelov Cross dopolnil še novi Cross Caddy. Ta praktično narav­nani Caddy bo tako zaokrožil družino trendovskih modelov, v kateri so že ustrezne izvedenke osebnih vozil Polo, Golf in Touran.

Od serijske izvedbe Caddyja močno odstopa že model Caddy Edition 30. A Cross Caddy je še nekoliko bolj poseben: z markantnimi 17-palčnimi platišči tipa Canyon, ki so kombinirana s pnevmatikami dimenzije 205/50 R 17, in z novo strupeno zeleno barvo laka – ki jo poznamo že od Scirocca – se ta Caddy močno razlikuje od drugih modelov iz iste serije.

vw cross caddy 2013

vw cross caddy notranjost 2013Zaradi individualiziranih zunanjih elementov deluje novi Cross Caddy na prvi pogled kot povsem samostojen model. Črne obrobe kolesnih ohišij, stranskih pragov ter spodnjega roba sprednjega in zadnjega odbijača ustvarjajo robustno podobo vozila, a vozilo ni bolj dvignjeno od tal kot sicer osnovni model. Ti elementi so v močnem kontrastu z montažnimi deli, ki so lakirani v barvi vozila in se zlivajo v eno s stranskimi pragovi, ki so potegnjeni do vrat. Srebrna zaščita podvozja na sprednji in zadnji strani vozila ter zaščitne letve na stranskih pragovih zaokrožajo terenski videz. Tudi zatemnjena stranska stekla od B-stebrička dalje in zatemnjeno zadnje steklo ter zatemnjene zadnje luči poskrbijo, da se vozilo na pogled jasno razlikuje od serijskega Caddyja.

Samostojna produktna oznaka “Cross” ne pomeni le specifičnega dizajna, temveč tudi posebej zasnovane pakete opreme. Novi Cross Caddy ima poleg značilnih platišč in karoserijske zasnove tudi privlačen nabor opreme: tako velja izpostaviti srebrne strešne letve, prezračevalne reže, ki so lakirane v črni barvi z visokim sijajem in imajo srebrne obrobe, sprednja sedeža z dvobarvnimi prevlekami, po višini in vzdolžno nastavljiv sredinski naslon za roke, usnjen volan in usnjene aplikacije s sivimi šivi na glavi prestavne ročice in ročici ročne zavore ter notranje obloge vrat v kontrastni barvi. 

Cross Caddy, ki sicer temelji na paketu opreme Trendline, je na voljo v pet- in sedem- ­sedežni izvedbi ter s kratko medosno razdaljo, zanj pa je poleg strupeno zelene na  voljo še osem drugih barv lakov.

Za model Cross Caddy, ki naj bi nagovarjal predvsem individualiste, ki imajo radi aktivnosti na prostem in si zato želijo praktično vozilo, je na voljo kompletna paleta motorjev, od TSI in TDI do motorjev na zemeljski in utekočinjeni plin, s skupnim razponom moči od 63 kW (86 KM) do 125 kW (170 KM), med katerimi so tudi različice z menjalnikom DSG in štirikolesnim pogonom 4MOTION. Trendovski, vsestransko uporabni model je zdaj pri nas že naprodaj, izbira pa je skoraj neskončna.

Do konca leta naj bi na slovenske ceste zapeljalo vse skupaj kar 860 Caddyjev, od tega 40 Cross Caddyjev. Najbolj zaželjena verzija Crossa Caddyja je pričakovana z vgrajenim 1,6-litrskim TDI motorjem in s prednjim pogonom, ki stane 22.500 evrov. Zaradi večje opremljenosti je Cross Caddy v primerjavi s klasičnim dražji za približno 3.000 evrov.