Skyactiv-D: zmagovalna tehnologija

Aktualno

Mazdina čista dizelska tehnologija je deležna izjemnih pohval v Evropi, na doslej povsem bencinsko orientiranem japonskem tržišču je poskrbela za revolucijo s popularizacijo dizelskih agregatov, kmalu pa se podaja tudi na osvajanje Amerike. Z edinstveno kombinacijo vrhunske zmogljivosti in varčnosti Mazdina motorna paleta SKYACTIV-D dizelskih pogonskih agregatov vzbuja občudovanje tako strokovne javnosti kot tudi kupcev […]

Mazdina čista dizelska tehnologija je deležna izjemnih pohval v Evropi, na doslej povsem bencinsko orientiranem japonskem tržišču je poskrbela za revolucijo s popularizacijo dizelskih agregatov, kmalu pa se podaja tudi na osvajanje Amerike.

Z edinstveno kombinacijo vrhunske zmogljivosti in varčnosti Mazdina motorna paleta SKYACTIV-D dizelskih pogonskih agregatov vzbuja občudovanje tako strokovne javnosti kot tudi kupcev po vsem svetu.

Mazda-cx-5-ima-brake-assist-2012Uspeh Mazdine napredne dizelske tehnologije je globalnega značaja in v celoti podira dizelske stereotipe ter postavlja nove mejnike na področju zmogljivosti in ekonomičnosti. Na večini evropskih tržišč avtomobili z dizelskimi agregati predstavljajo več kot polovico vseh novih registracij, na japonskem tržišču pa njihov delež predstavlja vsega 0,4 odstotka vseh prodanih vozil. Zato je prav neverjetno dejstvo, da so tudi na Daljnem vzhodu štiri izmed petih novo registriranih Mazd CX-5 opremljene z 2,2-litrskimi dizelskimi agregati SKYACTIV-D.