Svetovna premiera novega Golfa GTD Variant

Novosti

Kratica GTD se pri Volks­wagnu že od leta 1982 uporablja za “Gran Turismo Diesel” ter označuje športna in obenem varčna vozila. Črke GTD bodo zdaj prvič krasile tudi Golf Variant, ki ga bo tako kot Golfa GTD poganjal motor TDI z močjo 135 kW (184 KM). Novi Golf GTD Variant bo svetovno premiero doživel na […]

Kratica GTD se pri Volks­wagnu že od leta 1982 uporablja za “Gran Turismo Diesel” ter označuje športna in obenem varčna vozila. Črke GTD bodo zdaj prvič krasile tudi Golf Variant, ki ga bo tako kot Golfa GTD poganjal motor TDI z močjo 135 kW (184 KM).

Novi Golf GTD Variant bo svetovno premiero doživel na ženevskem avtomobilskem salonu, že zdaj pa ga je mogoče naročiti za 31.975 evrov.

golf-gtd-variant

Golf GTD Variant ima vse, kar je treba, da se uveljavi kot sinonim za avto za dolge razdalje, motor TDI z močjo 184 KM ga v 7,9 sekunde požene od 0 do 100 km/h. Največji navor tega dvolitrskega agregata znaša 380 Nm. Športni karavan ima kljub zavidljivim zmogljivostim izjemno varčno porabo 4,4 litra/100 km.

Športnost se odraža tudi v zunanjosti vozila, poleg specifičnih GTD-jevskih odbijačev in mreže hladilnika s satasto strukturo ima Golf GTD Variant tudi zatemnjene zadnje luči in razširjene pragove. Zunanjo podobo zaokrožajo 17-palčna aluminijasta platišča Curitiba, črne strešne letve in kromirani zaključki dvojnih izpušnih cevi. Serijska oprema Golfa GTD Variant vključuje tudi biksenonske žaromete, za 15 mm spuščeno športno podvozje in progresivno krmiljenje, ki zagotavlja boljše krmilne lastnosti pri dinamičnem načinu vožnje, obenem pa pri vsakodnevnih vožnjah omogoča več udobja.

Dinamični slog se nadaljuje v notranjosti s športnimi sedeži s tekstilnimi prevlekami Clark, osvetljenimi vstopnimi letvami, črno stropno oblogo in črnimi oblogami stebričkov. Pozabiti ne smemo niti dekorativnih ele­men­­tov in obrob v izvedbi Checkered Black ter kapic pedalov iz legira­nega jekla. Poleg tega za dovršenost notranjosti poskrbita večfunkcijski usnjeni volan z aluminijastim dekorjem in glava prestavne ročice v obliki žogice za golf.

Za Golf GTD Variant so opcijsko na voljo 18-palčna aluminijasta platišča Nogaro in sedežne prevleke, bodisi iz alkantare ali usnja Vienna. Za doplačilo 965 evrov pa je na voljo tudi paket Sport & Design, ki vključuje izbiro voznih profilov, 18-palčna aluminijasta platišča Nogaro, rdeče zavorne čeljusti in zatemnjena stekla.