Novo doma: Seat Arona (je to nov slovenski prodajni hit?)

Novo doma, Top

Znamka Seat največjo produktno ofenzivo v svoji zgodovini nadaljuje z modelom Arona. Prostornost, priročnost in prilagodljivost naj bi bili ob …

Znamka Seat največjo produktno ofenzivo v svoji zgodovini nadaljuje z modelom Arona. Prostornost, priročnost in prilagodljivost naj bi bili ob zanimivem dizajnu glavni aduti tega avtomobila, ki bo skupaj z Ateco (srednja po velikosti) in največjim SUV-jem (ta prihaja konec leta) tvoril mlado Seatovo SUV družino.

Arona je na voljo v 68 različnih kombinacijah zunanjosti. Od tal je oddaljena 19 centimetrov in prilagojena za lahek vstop in izstop potnikov. Pri Seatu so želeli, da bi novi model ponujal vse, kar ponuja njegova večja sestra Ateca.

Prtljažnik ima prostornino 400 litrov, oz. skupno 1280 litrov ob podrti zadnji klopi.

Tehnologija Full Link omogoča številne opcije povezljivosti. Na voljo je induktivno polnjenje mobilnega telefona. Seat na področju audio sistema tokrat sodeluje s priznano znamko Beats. Od letošnjega julija dalje bo Arona lahko vsebovala tudi popolnoma digitalni kombinirani instrument.

Arona je prejela 5 zvezdic za varnost. Serijsko je opremljena z npr. sistemom za zaviranje v sili ali za zaznavanje pešcev.

“Arona” je dobila ime po provinci na južnem delu otoka Tenerife.

Motorna paleta trenutno zajema bencinske in dizelske agregate (CNG pride kasneje). Kombinacije z različnimi menjalniki in nivoji opreme lahko preverite v spodnji tabeli, ki prikazuje tudi začetno ceno posameznega paketa:

Prodaja Arone v Sloveniji že poteka. Začetna cena je v kombinaciji nivoja opreme Reference in financiranja 13.990 evrov. Pri slovenskem uvozniku v letu 2018 načrtujejo prodajo približno 400 vozil. Po njihovem mnenju bo Arona skušala nagovarjati mlade (20-30 let), aktivne, mlade družine (za te naj bi Arona predstavljala drugi avto) ter starejše pare. Z Arono bo Seat skušal še dodatno dvigniti prepoznavnost znamke.

V Sloveniji je ponovno moč pričakovati nekaj težav z dobavo vozil (enako kot pri Ateci, Alhambri ter sestrskih Škodinih modelih Karoq in Kodiaq). Trenutno je čakalna doba za Arono 3-4 mesece.

Seata Arono si lahko po svoji meri sestavite na portalu Avtoklik ter zanjo prejmete konkretne ponudbe slovenskih pooblaščenih trgovcev z vozili Seat.