Rok Bagoroš v Kambodži štartal z azijsko 'RokOn' turnejo

Motociklizem, Šport

Mednarodno priznani virtuoz na dveh kolesih je sezono nastopov začel na toplem v Kambodži. Publiko je dobesedno hipnotiziral, saj so ob prvem nastopu obnemeli. Česa takega namreč niso še nikdar videli v živo. “Sprva sem se že ustrašil, da kaj počnem narobe. Ni mi bilo jasno zakaj se publika ne odziva tako, kot to vedno […]

Mednarodno priznani virtuoz na dveh kolesih je sezono nastopov začel na toplem v Kambodži. Publiko je dobesedno hipnotiziral, saj so ob prvem nastopu obnemeli. Česa takega namreč niso še nikdar videli v živo.

IMG_0037_2“Sprva sem se že ustrašil, da kaj počnem narobe. Ni mi bilo jasno zakaj se publika ne odziva tako, kot to vedno počnejo, ko po svetu nastopam s svojimi stunt motocikli KTM. Šele po prvem predahu so mi organizatorji navdušeno pojasnili, da ni nič narobe ampak, da enostavno česa takega pri njih niso še nikoli videli. V Kambodži je motocikel pač prevozno sredstvo in ne rekvizit za zabavo, kaj šele za vožnjo po zadnjem in sprednjem kolesu.”

IMG_0719Po tem, ko je minila uvodna trema, pa je sledilo navdušenje. Rok je v trenutku postal njihov junak. Še več, v deželi, kjer je motoristična kultura šele v povojih, je s svojimi nastopi in skupinsko vožnjo, kjer se mu je pridružilo še 300 drugih motoristov, izpeljal posebno preventivno akcijo z motociklistično zvezo Kambodže in pomagal promovirati kulturo vožnje in ozaveščati o pomembnosti uporabe zaščitnih čelad.

IMG_0353Med obiskom mest Phnom Penh in Battambang si je tako njegove nastope ogledalo več kot 3000 ljudi. Ker dober glas seže v deveto vas, ima mladi Radenčan svojo sezono že malone zapolnjeno z nastopi, testiranji in snemanji atraktivnih video vsebin, ki so v vseh letih delovanja postali njegov zaščitni znak.

IMG_1775“Zadovoljen sem, da sem na zimskih pripravah, ko sem z Adriinim avtodomom in motorjem ter rezervnimi gumami v prtljažniku obiskal jug Francije in Španijo ter tam treniral z najboljšimi evropskimi “stunterji”, izpilil nekaj novih trikov. V sezono nastopov sem tako vstopil dobro pripravljen. Naslednji nastopi me čakajo v Vietnamu, nato pa se selim v Turčijo, natančneje v Istanbul, kjer bom nastopil na njihovem največjem motorističnem sejmu.”

IMG_1114Poleg teh nastopov ga čaka še razvoj vzmetenja in nekaterih sestavnih delov na novem športnem motociklu KTM RC 390, ki mu bodo pomagali, da bo z novo pridobitvijo prignal nastop in zmogljivosti motocikla do skrajnih zmožnosti.

IMG_2423Kljub temu, da bo leto preživel na turnejah, pa Rok obljublja, da ga bomo lahko videli tudi na domačih tleh.