Gerčar: Vročina pokvarila boljši rezultat

Motociklizem, Šport

Motokrosist in aktualni svetovni prvak v razredu MX3 Klemen Gerčar je nastopil še na drugi pripravljalni dirki v Italiji, kjer se sicer pripravlja na sezono v najmočnejšem razredu MXGP.

Motokrosist in aktualni svetovni prvak v razredu MX3 Klemen Gerčar je nastopil še na drugi pripravljalni dirki v Italiji, kjer se sicer pripravlja na sezono v najmočnejšem razredu MXGP.

To pot je bila dirka v Montevarchiju v Toskani. Žal mu je boljša rezultata preprečila bolezen, saj je dan pred dirko zbolel, in je na obeh nedeljskih vožnjah nastopil z vročino. V prvi vožnji je bil 14., v drugi pa 23.

klemen gercar v katarju 2014

»Za menoj je eden težjih vikendov, saj sem v soboto zvečer pred dirko zbolel. Po neprespani noči sem se vseeno odločil, da bom nastopil na dirki, saj mi prav pride vsak dirkaški krog na motociklu. Prvi dirko sem začel iz ozadja, nekaj je bilo na kvalifikacijah tudi tehničnih težav, na startu sem bil tudi vpleten v padec, a sem na koncu uspel dirko končati kot štirinajsti. V drugi vožnji sem startal malce slabše, se prebil do 18. mesta, potem pa se je začela kazati utrujenost zaradi bolezni in vročine in sem v cilj pripeljal kot 23..«

Klemen dodaja, da zaradi tega ne more biti najbolj zadovoljen, glavni krivec je seveda prehlad, ki mu je vzel precej moči. »Čeprav rezultat ni bil odličen, sem vseeno lahko tudi zadovoljen, saj se nisem predal in odpeljal tekmo stoodstotno, glede na okoliščine seveda,« je še povedal.

Zdaj Klemna čaka še nekaj testiranj v Italiji, nato pa se bo vrnil v Slovenijo, kjer bo 18. februarja gost na predstavitvi AMZS v Supernovi na Rudniku v Ljubljani. Predstavitev se bo začela ob 16. uri.

V petek 21. februarja pa bo sledila tiskovna konferenca v Ljubljani, kjer bo še sam predstavil načrte za letošnjo sezono v razredu MXGP, svoj novi motocikel, in potek celotnih priprav, saj se bo potem že čez nekaj dni podal na prvo dirko sezone MXGP v Katarju.