Iztok: Živeti preprosto, voziti Tipa

Blog, Fiat, Testi, Top

Mnogo od nas si želi živeti preprosto, a vedno stremimo k nečemu boljšemu. Udeležil sem se enega seminarja kjer smo govorili o blindspotih…

Mnogo od nas si želi živeti preprosto, a vedno stremimo k nečemu boljšemu. Ne dolgo nazaj sem se udeležil seminarja v Abu Dhabiju kjer smo govorili o “blindspotih”. Najlažje bi ta termin opisal, da gre za neka naša prepričanja, da si nekaj želimo, ker družba in tudi predvsem marketing nas sili v to.

Kot marketingarju mi je po eni strani bilo to povsem jasno, a hkrati sem se pričel še zavestneje zavedati, da tudi če ne želim, padam na marketinške, vse boljše, prijeme. Le ti so z družabnimi omrežji postali vse agresivnejši.

1.3 Multijet 16v Lounge s 70 kW (95 KM) vas bo prišel okoli 18.290 evrov.

Enako je tudi v avtomobilizmu. Eden izmed mojih zadnjih testov vozil je bil petvratni Tipo. Da, to je tisti avtomobil, ki sodi v Golfov razred. Bori se z ostro konkurenco, kot so Hyundai i30, Renault Megane, Ford Focus in podobni.

Če se navežem na drugi odstavek, sem začutil, da Fiat želi s Tipom ravno to. Najti preproste ljudi, ki ne želijo izstopati, ne želijo “zmetati” preveč denarja za novo vozilo, a hkrati želijo spodobno opremo predvsem za spodoben denar. Ljudje, ki ne padajo na marketinške prijeme. Ne verjamete? Poigrajte se s konfiguratorjem na Avtoklik.si in si sestavite svojega Fiata Tipa. Lahko pa naredite korak naprej in si svojega naročite v kolikor oddate povpraševanje.

… ponuditi varčen avtomobil za množice.

Pa da se vrnem k preprostosti. Fiat se je odločil razviti svojo linijo vozil v dve veji. Ena je vsem znani 500 in vse njegove izvedenke. Druga pa je manj igranja na imidžu, vnos sicer italijanskega prefinjenega oblikovanja in ponuditi varčen avtomobil za množice. Po čemur je Fiat tudi najbolj zgodovinsko znan.

Linija Tipo sedaj že ponuja karavansko, petvratno in limuzinsko izvedenko. Občutek v njih je že opisal Luka.

Vse tri izvedenke ponujajo v notranjosti okoli voznika enako izkušnjo. Prestavna ročica ročnega menjalnika se poda lepo v dlan. Prestavni hodi so natančno odmerjeni in v mojem primeru je 1,3-litrski dizelski igral na noto preprostosti. Nič kaj ni prekipeval od moči, a kljub temu dovolj, da sem se z njim prevažal po avtocestah, kot tudi lokalnih cestah. Dejansko to, kar uporabnik avtomobila, ki ni veliko na cesti, ki vozi umirjeno, potrebuje – korekten motor.

Sama osnova avtomobila, te kot voznika, umiri. Ne želiš prehitevati, želiš si zgolj udobno “kruzati” in v miru prispeti na željeni cilj. Bravo Fiat. Vsekakor vreden ogleda avtomobil v svojem razredu.

Foto: Luka Gregorič

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko. Prispevki iz Dubaja nastajajo v sodelovanju s @CarbonOctane.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.