Novo doma: Hyundai i30 karavan (je podaljšek recept za uspeh?)

Novo doma, Top

Novi Hyundai i30 je pri nas v prodaji že nekaj časa. O njegovem debiju na slovenskem trgu smo že pisali. Tudi karavanska različica se že nahaja v …

Novi Hyundai i30 je pri nas v prodaji že nekaj časa. O njegovem debiju na slovenskem trgu smo že pisali. Tudi karavanska različica se že nahaja v prodajnih salonih slovenskih trgovcev, danes pa je doživela še svojo uradno premiero.

Gre za karavansko različico tretje generacije korejske zgodbe o uspehu – Hyundaija i30, ki je slovenskim kupcem na voljo od julija letos. Avtomobil je bil razvit in oblikovan v Nemčiji, izdelujejo pa ga v Hyundaijevem obratu na Češkem.

Karavanska različica priljubljenega Hyundaija i30 se je slovenski publiki premierno predstavila že konec marca na avtomobilskem salonu v Ljubljani. Od začetka julija pa je na voljo tudi v prodajnih salonih.

Karavan je 24 centimertov daljši od kombilimuzine. Posebej pomembna je njegova vsestranskost. Temu je podrejena tudi prostornina prtljažnega prostora, ki znaša zajetnih 602, oziroma 1.650 litrov in je s tem med največjimi v segmentu.

Avtomobil sicer razpolaga s številnimi “pametnimi” funkcijami in naprednimi tehnološkimi sistemi – številni izmed njih so (tudi kot pri prvem avtomobilu v segmentu) na voljo že serijsko. i30 ima tudi najboljši serijski varnostni paket v razredu.

Na voljo so 4 nivoji opreme – najnižji je kot izhodiščni na voljo za 14.690 evrov (s popustom). Cena je za 700 evrov višja kot za enako petvratno različico Hyundaija i30. Pri slovenskem uvozniku načrtujejo, da bo od skupno 500 prodanih Hyundaijev i30 skupno 200 karavanov.

Kot vozilo, ki je bilo razvito v Hyundaijevem evropskem tehničnem centru v Rüsselsheimu in testirano na nemškem dirkališču Nürburgring, obenem pa ga bodo proizvajali v čeških Nošovicah, je tretja generacija modela i30 v vseh svojih različicah produkt infrastrukture, ki jo je družba Hyundai Motor v zadnjih 25 letih razvila v Evropi. Cilj novega modela je nadaljevati izjemno uspešno pot svojih predhodnikov. Teh so v Evropi od leta 2008 dalje prodali več kot 800 000.