Novo doma: Nissan Qashqai (prijetna osvežitev pionirjeve druge generacije)

Novo doma, Top

Ko je leta 2007 na trg zapeljal prvi Qashqai je to pomenilo, da je Nissan iznašel nov segment in hitro smo ugotovili, da so zadeli v polno. Leta …

Ko je leta 2007 na trg zapeljal prvi Qashqai je to pomenilo, da je Nissan iznašel nov segment in hitro smo ugotovili, da so zadeli v polno. Leta 2014 je nastopil čas za vpeljavo nove generacije, danes, tri leta kasneje, pa je ta doživela osvežitev.

Najbolj prepoznaven in prodajan Nissanov model v svojem segmentu (C-SUV) zaseda 10,5-odstotni tržni delež.

Vizualno osvežena sta bila prednji in zadnji del vozila. Avtomobil je na prednji maski dobil nov logotip, nove dnevne LED žaromete ter opcijsko tudi Full-LED žaromete. Maska je v skladu s trenutno Nissanovo oblikovalsko vizijo črna, s slednjo pa se sklada tudi nov odbijač. Novi sta tudi meglenki. Osvežitev je, tudi s srebrnimi dodatki, prejel še zadnji odbijač. Nove so tudi zadnje luči. Nabor od 17 do 19-palčnih platišč je bil prav tako posodobljen. Novi Qashqai je na voljo v enajstih različnih barvah.

V notranjosti je moč opaziti nove sedeže, volan ter okrasne elemente na vratih in armaturi. Opcijsko bodo kupci lahko izbirali tudi Bose audio sistem. Izboljšana je bila še zvočna zatesnitev kabine.

Nova stopnja opreme je Tekna+, sicer pa so vsi nivoji doživeli nekaj sprememb.

Kupci lahko glede na svoje potrebe izberejo bencinski ali dizelski motor, šeststopenjski ročni ali samodejni brezstopenjski menjalnik CVT XTronic ter dvo- ali štirikolesni pogon. Nabor motorjev vključuje 1,5-litrski dizelski motor s 110 KM, ki je s stopnjo emisij CO2 99 g/km in nizko porabo goriva 3,8 litrov/100 km vodilni v svojem segmentu.

Nove tehnologije, ki so odslej na voljo v Qashqaiju, so sistem za zaviranje v sili (ta z izboljšanim radarjem in kamero zdaj prepoznava tudi pešce), opozarjanje na prečni promet, avtomatično upravljanje žarometov, Stand still assist, sistem Pro pilot 1.0 (vožnja v zastojih, lane assist, radarski tempomat – pri samodejnem menjalniku delujejo vsi trije sistemi, pri ročnem zgolj lane assist).

Nissan skuša svojega paradnega konja narediti še bolj konkurenčnega, zato so mu za od 1000 do 1500 evrov znižali cene. V Sloveniji bo uvoznik poskušal prodati 65 avtomobilov mesečno.

Cenik

Tehnične karakteristike