Slovo velikana

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Po včerajšni zmagi v Monzi je Nemec Michael Schumacher oznanil po dirki na tiskovni konferenci, da se konec sezone poslavlja od Ferrarija in celotne formule ena. Povedal je, da mu je zelo veliko pomenilo to…

Po včerajšni zmagi v Monzi je Nemec Michael Schumacher oznanil po dirki na tiskovni konferenci, da se konec sezone poslavlja od Ferrarija in celotne formule ena. Povedal je, da mu je zelo veliko pomenilo to obdobje v življenju, vendar da prihaja čas, ko se bo začel posvečati svoji družini.

Zmaga v Monzi je bila njegova 90. po vrsti in če bo tako nadaljeval do konca sezone lahko osvoji še tri zmage; na Kitajskem, v Japonski ter v Braziliji. Z Alonsovim odstopom pa je zmanjšal razliko v točkovanju na le dve točki v prid Špancu, kateremu že počasi popuščajo živci. Vsekakor se Fernando ne bo pustil premagati Schumacherju, saj je to tudi njegova zadnja sezona pri Renaultu. Že celo sezono je namreč znano, da se bo konec leta preselik k Mercedesu.

Večji del kriminalke s Schumacherjevim odhodom je sedaj razkrinkano, saj je postalo jasno, da bo najmanj tri leta za moštvo Ferrari vozil Kimi Raikkonen poleg mladega Brazilca Felipeja Masse.


Sorodne vsebine