Prva dirka Deklevi

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Prva dirka ta vikend na Grobniku se je pričela s kar dvema prekinitvama. Kmalu po prvem štartu je Slovak Zdenko Mikulaško s Škodo octavijo naoljil del proge, čemur je sledila prva kar petnajstminutna prekinitev dirke….

Prva dirka ta vikend na Grobniku se je pričela s kar dvema prekinitvama. Kmalu po prvem štartu je Slovak Zdenko Mikulaško s Škodo octavijo naoljil del proge, čemur je sledila prva kar petnajstminutna prekinitev dirke. Ponovno štartno proceduro je prekinila Michaela Peškova z ugasnjeno Škodo. Po uspelem štartu je najbolje potegnil Igor Dekleva, ki je kmalu prevzel vodstvo pred Hannesom Jagarincem.

Zdenko Robida se je na štartu zavedal, da mora svojega VW Beetla na cilj pripeljati pred Martinom Jakubowicsem (Honda Civic Type R), če želi ohraniti realne možnosti za osvojitev prvenstva. Tega so se še kako zavedali pri Jaga Motorsportu, kjer je takoj po štartu Hannes Jagarinec zavil s Seatom Leonom pred Robido in tako poskušal omogočiti preboj Martinu iz ozadja. Njuno borbo je s pridom izkoristil neobremenjeni s točkami, Igor Dekleva, ki je hitro pobegnil vsem zasledovalcem. Čez hitre zavoje je kar letel in dokazal, da bi se lahko boril za naslov prvaka, če bi peljal vsaj vse dirke na Mobikrogu. Zdene Robida ni uspel priti mimo Jagarinca, ki je po dirki potožil, da mu je ponagajala četrta prestava. Povsem bledo predstavo je pokazal Martin Jakubowics s Hondo Civic Type R, ki je zasedel četrto mesto pred Mirom Marinškom (Alfa Romeo 156 GTA), kateremu nagaja že celotni konec tedna sklopka.

V diviziji II. pričakovano Aleš Bužga (Renault Megane) ni imel težav z Romanom Jeriho (Peugeot 106) in še manj z Markom Selanom, ki mu je nagajala Alfa Romeo 156. Ostajala je brez moči in do cilja se je komajda pripeljal. Pri seicentih je prvič na najvišjo stopničko stopil mladi Luka Kroprivšek, ki je uspešno premagal letos neulovljivega Zasavčana Luka Bravca. Tretje mesto si je privozil Samo Čede.

V diviziji III. ta trenutek ostaja vodilni v točkovanju še vedno Martin Jakubowics s 305. točkami pred Zdenetom Robido, ki jih je zbral 270. V preostalih dveh divizijah pa sta lahko povsem mirna Aleš Bužga in Luka Bravec saj imata neulovljivo število točk prednosti. Jutri nas čaka ob 13.40 še druga dirka, kjer bo poskušal Zdene Robida zmanjšati zaostanek za Jakubowicsem.

Več na avtoklub-lamko.si


Sorodne vsebine