Test: Kia Stonic 1.25 MPI motion (avto za vse generacije)

Kia, Testi

V čedalje bolj rastočem segmentu manjših crossoverjev je Kia z modelom Stonic zapolnila še eno vrzel v svoji čedalje bolj bogati ponudbi.

Brez zadržkov lahko zapišem, da je Stonic avto za vse generacije. Zunanjost Stonica krasijo Kiine linije a so oblikovalci kljub temu poskrbeli, da izstopa od ostalih modelov in seveda tudi od večine konkurentov. Možnost izbire barvnih kombinacij zunanjih površin in personalizacije notranjosti omogoča dodano vrednost ter atraktiven izgled. To znajo ceniti še posebej mlajši vozniki.

Zaradi dvignjenega podvozja je vstopanje in izstopanje iz avtomobila neprecenljivo bolj ergonomično in posledično bolj prijazno hrbtenici. Če bi obstajalo Ministrstvo za preventivno zdravje bi zagotovo poskrbeli, da se zakonsko predpiše minimalna oddaljenost podvozja avtomobil od cestišča. 

S cenovno dosegljivostjo (17.530 €) pa omogoča širši populaciji možnost nakupa.

V stilu segmenta crossover ima Stonic lastnosti dveh avtomobilskih razredov a ne spada v nobenega, tako ima zasnovano tudi notranjost. Na eni strani najdemo trdo plastiko, povsem klasično ročno zavoro a na drugi strani ima odličen volan, ki ga poznamo iz višjih Kiinih razredov, všečna kovinska stopala, lepo izdelani detajli, kot so šivi na tekstilu in alkantari, pregleden in uporaben zaslon na dotik, zelo urejena postavitev v kabini in kar je meni zelo pomembno, odlična ergonomija pri uporabi volana, sedeža in funkcionalnih elementov na armaturni plošči.

V stilu malčkov vas bo po občutku prostornosti kabine pozitivno presenetil. Vsi pravijo, da na prvi pogled (od zunaj ali preko fotografij) nimaš občutka, da je precej prostoren v potniški kabini. Tudi potniki na zadnjih sedežih imajo več kot dovolj prostora za udobno vožnjo. 

Edina resna kritika pri testnem modelu se nanaša na njegov motor (1,2 litrski bencinski), ki enostavno v današnji družbi ne zadovolji vseh kriterijev. Največ težav povzroča ročni 5 stopenjski menjalnik, saj na avtocesti s hrupnim delovanjem onemogoča uživanje v vožnji, da iskanje 6 prestave ne omenjam.

Zanimiv primerjalni test so naredili v uredništvu Žurnal24, kjer so ugotovili, da je boljša uporabniška izkušnja ob izbiri iste opreme z 1.4 MPI motorjem, ki ima 6 prestav in 15 KM večjo moč ali izbira 1.0 litrskega turbo trivaljnika.  

Na testu sem imel povprečno porabo točno 7,0 litrov na 100 kilometrov.

Osebno bi si pri takšnem crossoverju želel manjši nakladalni rob ali najbolje kar ravno dno, za lažjo uporabno prtljažnika. Razumem, da je nakladalni rob posledica zasnove avtomobila a dvignjeno dno z možnostjo razširitve prtljažnika bi v praksi prišlo zelo prav. 

Kljub malenkost višji ceni od najbolj uspešnih konkurentov, sem prepričan, da Kio Stonic čaka lepa prihodnost, saj ponuja atraktiven izgled in dobre vozne lastnosti. Čedalje večjo prepoznavnost pa dobivajo Kiini avtomobili po dolgoročni zanesljivosti, kar lahko pretehta pri odločitvi za nakup avtomobila.

Kot sem že zapisal, Stonic je avtomobil, ki ga vidim primernega tako za upokojence, voznike začetnike in (zaradi 352 litrskega prtljažnika) kot drugi družinski avto oziroma kot družinski avto v kombinaciji s strešnim kovčkom.

Tehnični podatki (Stonic 1.25 MPI Ex motion):

Cenik
Cena testnega modela: 17.530 €
Motor: 1.248 ccm (bencinski, 4 valjni)
Moč: 62 kW/84 KM
Navor: 122 Nm (6.000 rpm)
Pogon: sprednja kolesa
Menjalnik: ročni
Končna hitrost: 165 km/h
Izmerjena poraba na testu pri mešanem ciklu: 7 l/100 km
Teža: 1.145 kg
Prtljažnik: 352 – 1155 l

Vprašanja o avtomobilu nam lahko zastavite na našem forumu.

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet.