Prihaja

Aktualno, Novosti

Šušljalo se je že dalj časa, sedaj je jasno, da jo bomo ugledali tudi na cestah… koga že? Alfo Romeo 8C Competizione!!! Po italijanskih cestah se že pridno peljejo testne, ki jih Alfini strokovnjaki še pilijo…

Šušljalo se je že dalj časa, sedaj je jasno, da jo bomo ugledali tudi na cestah… koga že? Alfo Romeo 8C Competizione!!! Po italijanskih cestah se že pridno peljejo testne, ki jih Alfini strokovnjaki še pilijo v nulo. Obstaja pa en majhen problem, izdelali jih bodo namreč vsega skupaj le 500 primerkov; 250 kupejev ter 250 spiderjev.

O motorju je bilo že toliko napisanega, da samo preletimo najpomembnejše podatke. 8C poganja V8 motor, ki je v sorodu z Maseratijem in če je z njim, potem je tudi s Ferrarijem. Iz 4,7 litrskega motorja iztisne 336 kilovatov oziroma 450 konjskih moči pri 7.000 vrtljajih na minuto. Najvišji navor 470 Nm doseže pri 4.750 obratih.

O vsem drugem je škoda izgubljati besed. Je zagotovo eden najlepših avtomobilov na svetu, ki mu bo cena samo še rasla, saj je zagotovo prodanih že vseh 500 primerkov in, če ga bom kdaj vozil, bom jokal kot otrok… od sreče.


Sorodne vsebine