Gremo se vozit

Aktualno, Zanimivosti

Dirkališče na dolenjskem imenovano Mobikrog je postalo pravi slovenski Silverstone. Iz manjšega dela vojaškega letališča je nastalo dirkališče, ki je v zadnjih letih pridobilo vse več privržencev iz cele Slovenije ter tudi iz sosednje Hrvaške….

Dirkališče na dolenjskem imenovano Mobikrog je postalo pravi slovenski Silverstone. Iz manjšega dela vojaškega letališča je nastalo dirkališče, ki je v zadnjih letih pridobilo vse več privržencev iz cele Slovenije ter tudi iz sosednje Hrvaške. Slednji so prvi, ki so letos obiskali Mobikrog in tako otvorili sezono.

Avtoklub Laki start omogoča svojim članom rekreativne vožnje na dirkališču Mobikrog ter tudi po drugih dirkališčih. To nedeljo so se zbrali na Mobikrogu, kamor so povabili tudi slovenske voznike, ki so se na povabilo odzvali v velikem številu. Na stezi je bilo mogoče videti razne BMW-je, atraktivne Minije, Lancerje EVO ter še in še. Večina voznikov se je ubadala s časom kroga, nekaj pa je bilo prisotnih tudi talentiranih “drifterjev”, ki so uprizarjali pravi Drift show.

Na dirkališču se jim je pridružil tudi slovenski dirkač Robida Zdene, ki se že aktivno pripravlja na prvo dirko sezone v Melku, ki bo 22. in 23. aprila.. S svojim VW Beetlom je nizal konstantne čase okoli minute in sedem sekund. Po besedah Robide bi bili v boljših vremenskih pogojih časi za še najmanj dve sekundi boljši. Nad gostim prometom na dirkališču se ni pritoževal. Več o tem na www.avtoklub-lamko.si.

Žal dan ni minil brez manjših nezgod, ki so se vsa na srečo končala le z materialno škodo. Zanimivo je to, da vozniki sploh niso uspeli priti do ograde, kajti le ti so razpadali že v zavojih. Razlog najbrž tiči v tem, da so se avtomehaniki čez zimo premalo potrudili in slabo pripravili avtomobile, saj so jim preglavice delali, sicer nizki, robniki. Nekateri so tako skoraj ostali brez prevoza domov.


Za danes bo dovolj! Se vidimo prihodnjič.