Dakar pri vas doma

Aktualno, Novosti

Koncern Mitsubishi trenutno ne stoji ravno na rožnatih, kaj šele na zlatih tleh. Uspehe žanjejo vsako leto le na reliju Dakar. Svoje znanje in izkušnje iz najtežjega relija sedaj uspešno prenašajo na osebna vozila. Novi…

Koncern Mitsubishi trenutno ne stoji ravno na rožnatih, kaj šele na zlatih tleh. Uspehe žanjejo vsako leto le na reliju Dakar. Svoje znanje in izkušnje iz najtežjega relija sedaj uspešno prenašajo na osebna vozila. Novi Mitsubishi L200 že obliko povzema po čudovitem stroju izdelanem posebej za Dakar. Mogoče pa se le obetajo boljši časi za Japonskega izdelovalca avtomobilov. Slovenski uvoznik želi letos prodati, kar sto L200. Ali jim bo uspelo? Upajmo.

To je pravi “pick up”. O tem ni dvoma. Še vedno je njegova poglavitna naloga zadovoljevanje obrtnikov, ki potrebujejo takšen majhen kamionček. Ampak! Sedaj je vizualno še bolj privlačen, pridobil je mehke linije in sodobno zasnovano notranjo okolje. Ni dvoma, da bo sedaj še bolj po všeči tistim, ki ga bodo uporabljali le za avanture ter rekreacijo. Za kakšne namene uporablja uporabnik L200 že delno pove njegova različica. Double cab je štirivratni pick up s petimi sedeži, sledi mu Club cab, ki ima samo dvoje vrat in dva zasilna sedeža zadaj. Single cab pa ima samo dva sedeža, a zato večji tovorni del.

L200 poganja 2,5 litra velik turbodizelski pogonski agregat, ki zmore 136 konjskih moči oziroma 100 kW pri 4.000 vrtljajih na minuto. Navora premore 314 Nm pri 2.000 vrtljajih. Pogon je speljan na zadnji kolesni par, vendar je mogoče med vožnjo do hitrosti 100 km/h preklapljati iz zadnjega pogona na vse štiri. Menjalnik je predvidoma petstopenjski ročni, vendar si lahko omislite tudi štiristopenjskega samodejnega. Seveda ne gre brez reduktorja in zapore sredinskega diferenciala, ki omogočata lažje premagovanje nezaželenih ovir na poti domov. Ne glede na stopnjo opreme ima L200 serijsko vgrajene ABS zavore z elektronsko porazdelitvijo zavorne moči.

Opreme so štiri: Inform, Invite, Intense in Instyle. Vsaka je namenjena svojemu tipu uporabnika. Na slovenskih cestah bo prisoten od aprila dalje, pri uvozniku upajo, da do konca leta v številu sto.