Legendarni Auto Union

Aktualno

Od 7. do 9. julija bo potekal tradicionalni avtomobilski festival hitrosti oziroma bolje poznan kot "Goodwood Festival of Speed". Seveda je prisotnost vseh najhitrejših ter najboljših modelov, kar jih je bilo kdajkoli izdelanih obvezna! V…

Od 7. do 9. julija bo potekal tradicionalni avtomobilski festival hitrosti oziroma bolje poznan kot “Goodwood Festival of Speed”. Seveda je prisotnost vseh najhitrejših ter najboljših modelov, kar jih je bilo kdajkoli izdelanih obvezna! V sled tega je Audi zato že napovedal, da bo pripeljal svoje legendarne dirkalnike, ki so tekmovali še pod imenom Auto Union in jih je z denarjem zalagal še stric Hitler.

Auto Union D-Type izdelan leta 1939 ne bi videl dnevne svetlobe, če ne bi dobrosrčni Adolf tistega časa razdelil kupček denarja med Mercdes-Benz in Auto Unionom, ki sta lahko potem razvila dovolj hitre avtomobile, ki so konkurirali angleškim, francoskim in italijanskim proizvajalcem. Audi ga bo iz svojega muzeja prepeljal na otok samo za ta namen.

Audi bo na festival pripeljal tudi legendarni dirkalnik grupe B Quattro, ki je bil izdelan leta 1983. Prisoten bo tudi 200 Quattro Trans Am racer iz leta 1988.

Velika verjetnost je tudi, da bo na festivalu prisoten dizlaš R10, ki je pred dobrim tednom slavil na 12 urni dirki v Sebringu in mogoče bo do tedaj že zmagovalec 24 urne dirke v Le Mansu.

POVEZAVA na Zmaga dizlaša