Mali, a ne najmanjši

Aktualno, Novosti

Moram priznati, da že kar nekaj časa, ko se sprehajam po rodnih Brežicah me znanci zaustavljajo in sprašujejo po raznih novosti na avtomobilskem trgu. Beseda se zmeraj vrti okoli novega Peugeota 207. Sam jim odvrnim,…

Moram priznati, da že kar nekaj časa, ko se sprehajam po rodnih Brežicah me znanci zaustavljajo in sprašujejo po raznih novosti na avtomobilskem trgu. Beseda se zmeraj vrti okoli novega Peugeota 207. Sam jim odvrnim, saj ste dobili sto sedmico, kaj bi še radi?! Sedaj je jasno, prihaja nova dvesto sedmica in tukaj so prve jasne slike.

Tisti, ki vozijo 206-tko bodo bili presenečeni v pozitivnem ali negativnem smislu. Sprednje luči so večje, veliko večje, kot pri Renaultu Cliu tretje generacije. Sicer pa je novi mali Peugeot veliko bolj dinamičen in seveda večjih dimenzij. Poleg velik luči, pade v oko tudi velik, skorajda agresiven zračnik, ki skrbi da se motor ne pregreje. V dolžino je sedaj dolg približno štiri metre, kar omogoča več prostora v notranjosti, predvsem za voznika in sovoznika.

Motorji so že znani. Na voljo bodo trije bencinski motorji s prostornino 1,4 litra in 1,6 litra (110 KM). Dizelska ponudba bo od začetka zaokrožena le na dva HDI motorja in sicer na 1,4 (70 KM) litra velik motor ter 1,6 litra (90 KM). Govori se tudi o skupnem motorju znamk PSA (Peugeot in Citroen) ter BMW-ja prostornine 1,6 litra podkrepljenega s turbinskim polnilnikom, ki naj bi zadoščal za športnejše različice.

Karoserijske variante bodo ostale enake kot doslej. V prodajo bo najprej prišla dvesto sedmica s tremi in petimi vrati oziroma kombilimuzina. Kasneje bosta sledili CC (cabrio coupe) in majhen karavan. O cenah na slovenskem trgu se še ne govori.


Sorodne vsebine