Špan odhaja v pokoj

Aktualno, Izpostavljeno, Poslovno

Ludvik Špan, ustanovitelj in lastnik podjetij Špan d.o.o. in AH Špan d.o.o., v letošnjem letu odhaja v pokoj, vendar v podjetju ostaja kot svetovalec uprave in prokurist. Mesto direktorja je prevzel sin Damjan Špan, hči, Patricija Špan Pleško, pa je postala prokurist podjetja. Špan d.o.o. je družinsko podjetje, ki je na pragu štiridesete obletnice delovanja. […]

Ludvik Špan, ustanovitelj in lastnik podjetij Špan d.o.o. in AH Špan d.o.o., v letošnjem letu odhaja v pokoj, vendar v podjetju ostaja kot svetovalec uprave in prokurist. Mesto direktorja je prevzel sin Damjan Špan, hči, Patricija Špan Pleško, pa je postala prokurist podjetja.

Špan d.o.o. je družinsko podjetje, ki je na pragu štiridesete obletnice delovanja. V tem času se je razvilo v enega največjih in najbolj širokopotezno zasnovanih centrov mobilnosti v Sloveniji, v katerem danes dela več 110 zaposlenih.

Ustanovitelj podjetja Ludvik Špan je prejemnik najvišjih nagrad s področja podjetništva. S strani Gospodarske zbornice Slovenije je bil nominiranec za naziv Podjetnik leta in hkrati prejemnik Nagrade GZS 2006, 2014 pa je bil nominiran za prestižno priznanje Obrtnik leta, ki ga podeljuje OPZS.

Podjetje Špan ima naslednike. “Upam, da bomo v naslednjih desetletjih napredovali tako, kot smo doslej ali celo bolje in hitreje. Ni razlogov, da ne bi bilo tako, saj smo trdno, prilagodljivo, cenjeno podjetje, ki svojim strankam v najkrajšem času in na enem mestu ponujamo vse iz širokega spektra mobilnosti.” je o prihodnosti podjetja povedal Ludvik Špan.

Vodenje podjetja ostaja v družinskih rokah. Na mesto direktorja je imenovan sin, Damjan Špan, hči, Patricija Špan Pleško, pa za prokurista družbe. Ludvik Špan ostaja v podjetju svetovalec uprave – prokurist, in bo še naprej prenašal svoje bogato znanje in izkušnje, tako ožji kot tudi širši upravi podjetja.

“Mlajša generacija bo nadaljevala visoko začrtane cilje razvoja podjetja. Prilagodljivost, odlični pogoji za delo in vrhunska ekipa so naša popotnica tudi v prihodnje. Z letošnjim letom pričenjamo z gradnjo novega objekta, v katerem bomo združili sodoben prodajno servisni center za znamko Volkswagen,” je ob prevzemu nove funkcije dejal Damjan Špan, ki je do sedaj bil vodja prodaje novih in rabljenih vozil.

“Podjetje prevzemamo v odlični kondiciji, z Zlato bonitetno oceno, zato se bomo še naprej trudili upravičevati visoka pričakovanja naših strank in zaupanja naših poslovnih partnerjev.” je dejala Patricija Špan Pleško, ki je do sedaj opravljala funkcijo organizacijske vodje.

Podjetje Špan d.o.o. je danes poznano kot Center mobilnosti Špan. Na enem mestu združuje prodajno servisne storitve s področja kolesarstva, moto programa in avtomobilizma. Po raziskavi Point S Development (Francija) je bilo podjetje leta 2017 najbolj prepoznavna blagovna znamka v Sloveniji iz vulkanizerke dejavnosti. Kot zastopnik za številne vodilne blagovne znamke (Point S – največja neodvisna servisna mreža na svetu, Toyo tires, OZ racing, AEZ, Store VAN in Aluca; Moto program: SYM, Askoll, Quadro, Pirelli, Lazer; kolesarstvo: BMC Switzerland, Askoll, Torpado, Fondriest, Esperia Group, S-BIKES – kot lastna znamka sodobne električne mobilnosti koles) in so zanesljiv dobavitelj za Slovenijo in Hrvaško.

Zadnje desetletje je podjetje uradni prodajalec za vrhunske blagovne znamke Volkswagen, Seat, Cupra in VW gospodarska vozila ter pooblaščeni serviser za omenjene znamke in za vozila Škoda. Podjetje je s strani Daimlerja pooblaščeni serviser za osebna in dostavna vozila Mercedes-Benz, za katera ima tudi certifikat za karoserijska popravila.

Kljub novemu vodstvu, je Center mobilnosti Špan zagotovo pripravljeno na to spremembo, saj so z dolgoletnimi in bogatimi izkušnjami postavljeni dobri in trdni temelji podjetja. Še naprej se bo sledilo prvotni viziji in se osredotočali na inovacije, kakovost storitev in zagotavljali večjo dodano vrednost strankam in poslovnim partnerjem še navajajo.