Danes počivajo

Avtomobilizem, Šport

Marsikdo si misli: "Kaj! Na dirki so, potem pa jim dajo še en dan oddiha…" Resničnost je povsem drugačna, na najtežjem reliju enostavno drugače ne gre, če želijo imeti organizatorji na koncu vsaj stopničke zasedene….

Marsikdo si misli: “Kaj! Na dirki so, potem pa jim dajo še en dan oddiha…” Resničnost je povsem drugačna, na najtežjem reliju enostavno drugače ne gre, če želijo imeti organizatorji na koncu vsaj stopničke zasedene. Edini Slovenec na reliju Miran Stanovnik nadaljuje s svojo taktiko, ki mu bo mogoče uspela se prebiti do zmage v svojem razredu.

Med avtomobilisti po odličnem začetku Volkswagenov vodi Peterhansel z Mitsubishijem. Sledi mu moštveni kolega Alphand z le dvaintridesetimi sekundami zaostanka. Prvi ne Mitsubishijev voznik je na tretjem mestu De Villiers z 26 minutami zaostanka. Za najhitrejšimi vozniki je že skoraj osemindvajset ur hitrostnih preizkušenj.

Med motoristi vodi Coma s šestimi minutami naskoka pred Pujolom, oba s KTM, kot skoraj vsi ostali tekmovalci. Prvi ne KTM je šele na dvanajstem mestu in sicer Bethys z Hondo 450. Despres z zlomljeno ključnico nadaljuje boj na tretjem mestu. Miran Stanovnik je trenutno na dvaindvajsetem mestu in zaostaja za vodilnim šest ur in dvainštirideset minut. Najhitrejši so dosedanje hitrostne preizkušnje prevozili v manj kot enaintridesetih urah.

Pri tovornjakih vodi Chagin s Kamazom pred svojim moštvenim kolegom. Do sedaj so se na hitrostnih preizkušnjah skupaj potili več kot 35 ur. Po navadi je v tovornjaku tri članska posadka.

Avtomobili:

1. 300 PETERHANSEL-COT  MITSUBISHI
2. 302 ALPHAND-PICARD MITSUBISHI
3. 305 DE VILLIERS-THO VOLKSWAGEN
4. 304 ROMA-MAGNE MITSUBISHI
5. 303 KLEINSCHMIDT-PO VOLKSWAGEN

...

Motorji:

1. 2 M.COMA KTM 660
2. 3 I.ESTEVE PUJOL KTM 660
3. 1 C.DESPRES KTM 660
4. 6 G.SALA KTM 660
5. 4 C.DE GAVARDO KTM 660

...
22.16 M.STANOVNIK KTM
...

Tovornjaki:

1. 508 CHAGIN-YAKUBOV KAMAZ
2. 500 KABIROV-BELYAEV KAMAZ
3. 524 STACEY-GOTLIB-D MAN
4. 513 DE AZEVEDO-MART TATRA
5. 509 LOPRAIS-GILAR-L TATRA

...

Sorodne vsebine