Novičke iz karavane

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

V karavani formule ena se marsikaj dogaja tudi pozimi. Svetovnega prvaka Fernanda Alonsa so kmalu po tem, ko je moštvo Mclaren-Mercedes oznanilo špančev prestop k njim, poklicalo na enodnevno testiranje. Pri moštvu Red Bull so…

V karavani formule ena se marsikaj dogaja tudi pozimi. Svetovnega prvaka Fernanda Alonsa so kmalu po tem, ko je moštvo Mclaren-Mercedes oznanilo špančev prestop k njim, poklicalo na enodnevno testiranje. Pri moštvu Red Bull so navdušeni nad novim dobaviteljem motorjev Ferrarijem. David Coulthard pa je označil novo šasijo dirkalnika kot čutne ženske obline. Ni kaj, pravi playboy.

Max Moslej je prepričan o pozitivni in uspešni prihodnosti Formule ena. Nove serije GPMA, ki jo želijo ustanoviti Renault, Mercedes, Toyota, Honda in BMW se ne boji in zanj ne predstavlja nobene velike grožnje karavani formule ena. Hkrati pa se zanaša na ekipe, ki bodo zagotovo ostale v formuli ena: Ferrari, Williams, Midland in dve Red Bull moštvi.

Vodafone je objavil, da ne bo podaljšal sodelovanja z moštvom Ferrari po letu 2006, kar posledično pomeni velik finančni primankljaj za italijansko moštvo. Po tem letu naj bi šel v pokoj tudi Michael Schumacher in govorice o prestopu finca Kimija Raikkonena k Ferrariju Luca di Montezemolo komentira, da je sedaj vse odvisno od odločitve dirkača.