Povabilo na potovanje

Aktualno, Novosti

Značilne poteze legendarnih Citroënov, značilna stilska identiteta znamke, zasnova vozila za dolge razdalje, ki se ponaša z najnovejšimi tehnološkimi dosežki … tako bi lahko v grobem povzeli najpomembnejše značilnosti vozila C6. Vozilo C6 je torej…

Značilne poteze legendarnih Citroënov, značilna stilska identiteta znamke, zasnova vozila za dolge razdalje, ki se ponaša z najnovejšimi tehnološkimi dosežki … tako bi lahko v grobem povzeli najpomembnejše značilnosti vozila C6.

Vozilo C6 je torej pika na i k doslej najširšemu in najbolj izpopolnjenemu izboru Citroënovih vozil, ki odslej zajema vozila od C1 do C8. Ta nova limuzina se s svojim mogočnim videzom, dodelanim stilom in številnimi funkcijami odlično znajde med vozili višjega tržnega razreda, znotraj katerega si je Citroën po zaslugi edinstvenega in vedno aktualnega stila svojih velikih izvedenk (DS, CX, SM) ter inovativnih tehnologij, s katerimi se ponašajo, pridobil trden in neizpodbiten sloves.

Vozilo C6 ostaja zvesto vrednotam svojega tržnega razreda: pooseblja eleganco, prefinjenost in ugled, pri čemer pa se znamka ni izneverila niti svojim tradicionalnim vrednotam, ki izhajajo iz njene bogate zgodovine, a vendarle sledijo toku časa. Le-te se prek napredne tehnologije izražajo predvsem na področju stila in zagotavljanja udobja, saj so ugodni pogoji za prijetno vožnjo pomembnejši od same moči motorjev.

C6 dejansko sloni na ravnovesju celotne zasnove: edinstvena oblika karoserije je opremljena z vrhunsko tehnologijo, ki vsem potnikom zagotavlja občutek obvladovanja varnosti in udobja. Poleg visoke stopnje pasivne varnosti, ki je namenjena potnikom (aktivni vzglavniki, devet varnostnih blazin …) in pešcem (aktivni pokrov motornega prostora), se vozilo C6 po zaslugi novih prem, opremljenih z aktivnim variabilnim vzmetenjem, ponaša z izvrstno lego na cesti.

C6 je prvo vozilo s hidravličnim vzmetenjem, ki je spredaj opremljeno s trikotnimi vodili, vgrajenimi drugo nad drugim, zadaj pa s premo z več vodili. Podvozje je opremljeno z aktivnim variabilnim vzmetenjem, ki v največji možni meri blaži udarce zaradi nepravilnosti cestišča in zagotavlja nove razsežnosti udobja, lege vozila na cesti in užitka v vožnji.

Opremljeno je s prednjo premo z dvojnimi trikotnimi vodili z ločenim premnim sornikom in zadnjo premo z več vodili. Taka zasnova vozilu omogoča izjemno živahnost, in sicer pri bencinskem kot tudi dizelskem motorju V6 s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom. Po zaslugi omenjene vrste pogona se C6 ponaša z natančnim vodenjem koles, brezhibno lego vozila na cesti in izvrstno vodljivostjo ne glede na okoliščine.

Da C6 resnično sodi med vozila visokega tržnega razreda, potrjujeta tudi bencinski in dizelski motor V6, ki se odlikujeta z izjemno prožnostjo in potnikom zagotavljata veliko ugodja v vožnji: 3-litrski bencinski motor, ki razvije moč do 215 KM po normi DIN (155 kW) ter novi 2,7-litrski HDi motor z močjo 208 KM po normi DIN (150 kW), ki je opremljen s filtrom sajastih delcev (FAP). Oba motorja sta vgrajena s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Vozila C6 proizvajajo v industrijskem središču mesta Rennes, kjer se ekipe strokovnjakov posvečajo obvladovanju zmogljivosti in enotni kontroli vozil.

Citroën Slovenija