Mitsubishi prijjavil voznike

Avtomobilizem, Šport

Kot smo že pisali se poleg Volkswagen-a, Nissana pripravlja na Dakar 2006 tudi eno najuspešnejših moštev zadnjih let na Dakarju – ekipa Mitsubishi, tako so prijavili štiri tovarniške posadke na ta znameniti reli. Po lanski…

Kot smo že pisali se poleg Volkswagen-a, Nissana pripravlja na Dakar 2006 tudi eno najuspešnejših moštev zadnjih let na Dakarju – ekipa Mitsubishi, tako so prijavili štiri tovarniške posadke na ta znameniti reli. Po lanski tragični smrti Fabriza Meonija vsi upajo, da se bodo vsaj letos izognili smrtnim žrtvam, ki spremlajajo ta hitri šport.

Stephane Peterhansel, Hiroshi Masuoka, Luc Alphand ter Joan Roma bodo s svojimi sovozniki prvega januarja 2006 štartali s tovarniškimi Mitsubishiji Pajeri Evolution. Vsi s samo z enim ciljem, zmagati. Od začetka tega tisočletja ni uspelo nobeni drugi ekipi premagati Japoncev, če jim na sledečem Dakarju ponovno uspe zmagati bodo šestič zapored stali na najvišji stopnički ter enajstič v štiriindvajsetih letih udejstvovanja na najtežjem reliju na Zemlji.

Ali jim bo uspelo podreti rekord bomo v nedeljo, 15. januarja 2006 videli na Senegalski obali pri mestu Dakar.


Sorodne vsebine