Japonski udarec

Aktualno, Novosti

V Slovenijo prihaja nova Honda Civic, ki je doživela zelo dobre pozitivne kritike, žal pa tudi precej negativnih. Seveda se vse vrti okoli nove oblike Japonskega »športnika«. Prejšnjemu Civicu je bilo očitan preveč kombi-limuzinski izgled….

V Slovenijo prihaja nova Honda Civic, ki je doživela zelo dobre pozitivne kritike, žal pa tudi precej negativnih. Seveda se vse vrti okoli nove oblike Japonskega »športnika«. Prejšnjemu Civicu je bilo očitan preveč kombi-limuzinski izgled. Po novem so oblikovalci takšno »napako« odpravili, ampak sedaj se pritožujejo drugi, da to ni več prava Honda. Kakorkoli pač, še vedno nosi Hondin logotip!

Ob pogledu na nov izdelek se marsikdo nemo zazre vanj. Škoda je izgubljati besede o novem Civicu, kajti mnenja so tako deljena, da bi z razpravljanem o tem le razgreli katero množico pristašev ali nepristašev.

Motorna ponudba je pestra. Na voljo je najšibkejši 1,4 litrski motor s 83 konjskimi močmi (61kW), ki zmore najvišjo hitrost 171 km/h. Sledi mu 1,8 litrski bencinski motor, ki je na voljo s 140 konjskimi močmi (103kW). 2,2 litrski dizelski motor prav tako zmore 140 konjskih moči z največjo hitrostjo 205 km/h. ABS z EBD (elektronska porazdelitev zavorne sile) dobite pri nakupu novega Civica serijsko. Serijski je tudi sistem vpenjanja otroškega sedeža ISOFIX, vendar seveda to še ni vse, kajti seznam serijske opreme je tako obširen, da je različnih možnosti dodatne opreme manj kot bi pričakovali.

Kljub temu, da so Honde znane kot dobri zanesljivi in hkrati športni avtomobili se mnjenja o obliki novega Civica nasprotujejo. Sami se odločite ali vam je všeč ali ne!