Nova RAV4 na Japonskem že na voljo

Aktualno, Novosti

Toyota Motor Corporation (TMC) je pričela z lansiranjem novega RAV4 na Japonskem preko trgovske mreže »Netz«. Prvi RAV4, ki je prišel na trg leta 1994 kot majhno športno funkcionalno vozilo (SUV) s prijetnim videzom in…

Toyota Motor Corporation (TMC) je pričela z lansiranjem novega RAV4 na Japonskem preko trgovske mreže »Netz«. Prvi RAV4, ki je prišel na trg leta 1994 kot majhno športno funkcionalno vozilo (SUV) s prijetnim videzom in odličnimi voznimi lastnosti je utrl pot novi skupini športno funkcionalnih vozil imenovanih SUV. Druga generacija je prišla na vrsto leta 2000 in se prelevila v visokozmogljivo mestno vozilo ter hkrati postalo svetovni vzor. Sedaj Toyota predstavlja novo že tretjo generacijo uspešnega modela, zasnovanega za ljudi z aktivnimi življenskimi stili, ki uživajo v svobodi.

Če je prva generacija vozil RAV4 spominjala na prikupno »račko« je tretja skrajnega resnega, a hkrati športnega značaja. Klinasto oblikovan spodnji del vozila in obris potrniškega prostora v obliki loka izraža sodobno senzibilnost. Zgradba okoli dinamičnih kolesnih lokokov gradi robusten videz. Sprednja značilna trapezoidna maska ustvarja pomemben del identitete Toyotinih športnih funkcionalnih vozil. Prednjo masko sestavlja mrežni vzorec s palicami, ki izraža moč in mladostno svežino. Pokrov rezervnega kolesa se na zadnjem delu vozila zliva s prtljažnimi vrati in ustvarja svež, sodoben občutek. Prtljažna vrata so zaradi tanjše zasnove podtalnih elementov in namestitve zadnjih blažilcev pod kotom bližje k tlom. Notranjost avtomobila izraža odprt in sproščujoč občutek, kjer lahko najdete tri neodvisne, velike merilnike Optitron, ki omogočajo odlično vidljivost. Številni okrasni kovinski elementi ustvarjajo občutek razkošja. Sedeži so vbočeni ter tanki, kar daje notranjosti prostoren videz. Številne površine namenjene za shranjevanje raznih drobnarij pridejo vedno prav. Klimatski sistem je opremljen z načinom za odstranjevanje cvetnega prahu, ki filtrira cvetni prah, prah in ostale nečistoče v zraku potniškega prostora.

Novi RAV4 je nastal na čisto novo zasnovani platformi, z novo razvitim motorjem, menjalnokom ter vzemetenjem s čimer se lahko brez problemov kosa s konkurenco. Poganja ga 2,4 litra velik motor v sodelovanju z menjalnikom Super CVT-i ki je sedem stopenjski sekvenčni menjalnik, imenovan tudi Shiftmatic. Možnosti pogona sta dve in sicer na prednja kolesa ali štirikolesni pogon. Seveda je od tega odvisna tudi cena.

Na voljo bo zaenkrat le na Japonskem preko trgovske mreže »Netz«, kjer želijo ta uspešni Toyotin terenec mesečno prodati v dva tisočih primerkih.