Spektakularen zaključek

Motociklizem, Šport

Dirka po Združenih arabskih emiratih se je zares zaključila šele pozno ponoči, ko se je na cilj v Dubaju prebil še zadnji tekmovalec. Takrat je tudi postalo jasno, da se je vrstni red nekoliko spremil….

Dirka po Združenih arabskih emiratih se je zares zaključila šele pozno ponoči, ko se je na cilj v Dubaju prebil še zadnji tekmovalec. Takrat je tudi postalo jasno, da se je vrstni red nekoliko spremil.

Čas, ki so ga izgubili tisti dirkači, ki so pred dnevi sredi dirke pomagali hudo poškodovanemu Dabrovskemu so namreč organizatorji vsakemu odšteli nekoliko po svoje, na osnovi novih satelitskih oddajnikov vgrajenih na motorje, s katerimi od letos iz varnostnih razlogov spremljajo gibanje dirkačev po puščavi. Miran Stanovnik je tako na seji žirije izgubil nekaj minut in zato v skupnem seštevku zdrsnil na deseto mesto. V svoji kategoriji – maraton pa je ne glede na to prepričljivo obdržal zmago. Glede na to, da bo v tej kategoriji čez mesec in pol tudi startal na dakarskem reliju in lovil zmago v svojem razredu, pa je to tudi najpomembneje.
Za največje presenečenje je na slavnostni razglasitvi poskrbel eden najbogatejših zemljanov, navdušen dirkač in organizator te dirke – šejk Mohamed Bin Sulajem. Njegov častni gost in zato tudi podeljevalec nagrad na nočni zaključni prireditvi je bil namreč Michael Jackson. Po telefonski zvezi pa se je podelitvi pridružil še en Michael – sedemkratni svetovni prvak formule ena – Schumacher . Dirka po največji in najbolj vroči peščeni puščavi na planetu – Empty Quater, je tako tudi letos poleg svoje zloveščosti skupaj s pravljičnim ciljem v Dubaju obdržala tudi primat najprestižnejšega ralija na svetu.

Več na Delo.si