S Fordom in Dunlopovimi pnevmatikami na 14.000 kilometrsko pot

Zanimivosti

V sklopu dobrodelne odprave Mongol Charity Rally je na pot krenila tudi slovenska ekipa FENNECteam, ki jo sestavljata Katja Kern in Matej Meglič. Cilj odprave, ki poteka pod okriljem organizacije GO-HELP, je prepeljati novo in brezhibno delujoče vozilo v mongolsko prestolnico Ulaanbaatar in ga podeliti izbrani lokalni ustanovi. Slovenska odprava se je na pot na […]

V sklopu dobrodelne odprave Mongol Charity Rally je na pot krenila tudi slovenska ekipa FENNECteam, ki jo sestavljata Katja Kern in Matej Meglič.

Cilj odprave, ki poteka pod okriljem organizacije GO-HELP, je prepeljati novo in brezhibno delujoče vozilo v mongolsko prestolnico Ulaanbaatar in ga podeliti izbrani lokalni ustanovi. Slovenska odprava se je na pot na drugi konec sveta odpravila z avtomobilom Ford Ranger 2,5 TDI letnik 2006, ki je opremljen s pnevmatikami DUNLOP GRANDTREK AT3 dimenzije 265/70R15.

Pot od Slovenije do Mongolije bo dolga skoraj 14.000 kilometrov, vodila čez 10 držav in trajala približno en mesec. Na koncu pa bo omenjen avtomobil prejela določena ustanova. Ponavadi donacijo prejmejo bolnišnice, gasilski domovi, poštne ustanove ali določeno mesto oz. vas, ki ga koristi za prevoz otrok v šolo.

Katja-in-Matej-sta-krenila-na-14.000-kilometrov-dolgo-pot-do-Mongolije

Projektu se je pridružilo tudi kranjsko podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires in avtomobil opremilo s pnevmatikami Dunlop. Ker slovensko ekipo čaka dolga pot čez tri puščave in pet gorovij, je bila izbira kakovostnih pnevmatik bistvenega pomena. Kot sta poudarila, jih je pri izbiri vodila želja, da pnevmatike ob različnih in nepredvidljivih vremenskih razmerah ne izgubljajo svojih prvotnih lastnosti. »Na preizkusni vožnji je Ford Ranger z lahkoto premagal vse ovire, seveda v navezavi z odličnimi terenskimi Dunlopovimi pnevmatikami,« je navdušen Matej.