Vse o avtomobilskih zavarovanjih za podjetja

Novosti

Kako boste zavarovali svoja vozila, je odvisno od števila vozil, ki jih imate vpisana na podjetje.

Avtomobilska zavarovanja za podjetje lahko uredite z individualnimi policami, če pa imate denimo deset vozil in več, lahko zavarujete vse hkrati s skupinsko avtomobilsko polico. Preberite, kako to gre.

Avtomobilska zavarovanja za podjetja: za posamezno vozilo ali za celoten vozni park

Brez vozila v marsikaterem podjetju ne gre, za mnoga podjetja pa so vozila celo ključna za njihov posel. Vozni park lahko pomeni visok, a nujen strošek, v katerega so všteti nakupna cena vozil, registracija, zavarovanje, gorivo in vzdrževanje. Da bodo stroški manjši, je morda na mestu premislek o nakupu le ene znamke vozil. Tako boste lahko pridobili ugodnejše pogoje financiranja, servis in vzdrževanje boste opravljali pri enem servisnem ponudniku in bili ob tem deležni tudi ugodnosti in količinskih popustov.

Kaj pa zavarovanje? Za vsa vozila pravnih oseb je mogoče skleniti enaka zavarovanja z enakimi kritji kot za vozila fizičnih oseb; torej zavarovanje avtomobilske odgovornosti, zavarovanje avtomobilskega kaska, zavarovanje za poškodbe voznika (AO+), avtomobilsko asistenco kot tudi kasko karambol, avtomobilsko in pravno zaščitno ter GAP zavarovanje.

Avtomobilsko zavarovanje lahko sklenete za vsako vozilo posebej, za večje število vozil, na primer za deset oziroma več, pa se lahko s svojim komercialistom pogovorite o skupinski avtomobilski polici. Ob prihodu novega vozila v garažo vašega podjetja vozilo enostavno priključite v skupno zavarovalno polico.

Skupinska avtomobilska polica

Pri skupinskem zavarovanju je prednost ta, da pridobite potrdilo o zavarovanju avtomobilske odgovornosti, ki ga potrebujete za registracijo, le ob začetku – torej, ko se vozilo doda na skupinsko polico. Potrdilo velja, dokler je vozilo na polici oziroma dokler vozilo ni odjavljeno iz prometa. Torej nimate vsakoletnih skrbi, ali imate zavarovanje urejeno ali ne. Premija se obračuna ob začetku zavarovalnega leta z akontacijo in konec leta z poračunom premije. S skupinsko polico tako prihranite čas ter hkrati lažje načrtujete stroške na letni ravni.

Prednost skupinske avtomobilske police je v tem, da ste razbremenjeni plačil zavarovalnih premij za vsako vozilo posebej.

Sklenitev skupinskega zavarovanja in plačilo premije

S skupinsko avtomobilsko polico je mogoče zavarovati različne tipe vozil (osebne avtomobile, gospodarska vozila, tovorna vozila, delovne stroje z lastnim pogonom). Zavarovanje avtomobilske odgovornosti za delovne stroje brez lastnega pogona morate skleniti posebej, in sicer s premoženjskim zavarovanjem.

Če vas zanima več informacij o avtomobilskih zavarovanjih za podjetja, nadaljujte z branjem.>>