The EcoChic Design Award 2014/15

Aktualno, Zanimivosti

Uspešno vzpostavljeno zavezanost uporabi trajnostnih materialov bo družba Ford nadgradila s sponzorstvom pete letne nagrade EcoChic Design Award – tekmovanja v trajnostnem modnem oblikovanju, ki zastavlja izzive nadobudnim oblikovalcem v Aziji in Evropi, da bi ustvarili oblačila s čim manj odpadnega blaga. Tekmovanje v trajnostnem modnem oblikovanju organizira Redress, priznana nevladna organizacija, ki se zavzema […]

Uspešno vzpostavljeno zavezanost uporabi trajnostnih materialov bo družba Ford nadgradila s sponzorstvom pete letne nagrade EcoChic Design Award – tekmovanja v trajnostnem modnem oblikovanju, ki zastavlja izzive nadobudnim oblikovalcem v Aziji in Evropi, da bi ustvarili oblačila s čim manj odpadnega blaga.

Tekmovanje v trajnostnem modnem oblikovanju organizira Redress, priznana nevladna organizacija, ki se zavzema za večji pomen okoljske trajnosti z zmanjšanjem količine odpadnega blaga, onesnaževanja ter porabe vode in energije v modni industriji.
Ford in Redress sta se povezala v skupnem poslanstvu: zmanjšati količino odpadkov, ozaveščati o izbiri virov in rabi trajnostnih materialov ter vzpodbujati posameznike in podjetja, da postavijo trajnost v središče svojega dela, ne glede na to, ali oblikujejo in izdelujejo vozila ali modna oblačila in dodatke.
Navdušeni smo, da na letošnjem tekmovanju sodelujemo z organizacijo Redress kot zlati sponzor,” je povedal Pete Hardigan, direktor za trajnost, okolje in varnost pri Fordu v tihomorskem delu Azije. “Tako kot si Redress prizadeva, da je trajnost na vsakdanjem urniku modne industrije, se tudi Ford že več let osredotoča na zagotavljanje nenehnega izboljšanja trajnosti svojih vozil in proizvodnih metod ob sočasnem izjemnem oblikovanju in odlični kakovosti.”

Ford-nagrada

Tekmovanja za nagrado EcoChic Design Award se lahko udeležijo oblikovalci, ki živijo in ustvarjajo v Hongkongu, na Kitajskem, v Tajvanu, Singapurju, Maleziji, Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, na Švedskem in na Danskem. O dosežkih najviše uvrščenih tridesetih polfinalistov bo odločala mednarodna strokovna žirija, ki bo izbrala deset finalistov – po enega iz vsake regije. Vsak finalist bo svojo trajnostno kolekcijo predstavil na Tednu mode v Hongkongu januarja 2015. Po Tednu mode bodo izbrane kreacije oblikovalcev predstavljene na mednarodni razstavi.
Ford bo sponzor posebnega izziva, ki ga uvaja letošnje tekmovanje: 10 finalistov se bo pomerilo v posebnem oblikovalskem izzivu v Hongkongu, v katerem bodo ustvarjali pomenljive modne elemente iz odpadnega materiala in izbranih trajnostnih materialov, ki jih uporabljajo v Fordovih vozilih. Izziv bo potekal januarja 2015 v Hongkongu.

Ford bo zagotovil tudi svoja vozila Kuga za prevoz pomembnih oseb, ki se bodo udeležile dogodka. Ker Kugo odlikujejo elegantno poudarjene poteze notranjosti in zunanjosti ter izjemno varčni motorji EcoBoost, je še kako primerna izbira za vse, ki cenijo okolje in modo.