Svetovna premiera nove Mazde CX-5

Aktualno, Novosti

Mazda Motor Corporation bo na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu med 13. in 25. septembrom 2011 premierno predstavila novo kompaktno športno terensko vozilo Mazda CX-5. Gre za prvi Mazdin model nove generacije z vgrajeno…

357ABE82-BE5F-11E0-AB5C-728565B94067Mazda Motor Corporation bo na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu med 13. in 25. septembrom 2011 premierno predstavila novo kompaktno športno terensko vozilo Mazda CX-5. Gre za prvi Mazdin model nove generacije z vgrajeno inovativno Mazdino tehnologijo SKYACTIV in novim oblikovalskim jezikom ‘KODO – Duša gibanja’.

 

Športna in dinamična nova Mazda CX-5 bo na posameznih svetovnih trgih na voljo od pričetka leta 2012.Mazdin novi model temelji na inovativni tehnologiji SKYACTIV, ki vključuje novo generacijo karoserije, podvozja, bencinskih in dizelskih motorjev ter ročnih in samodejnih menjalnikov.

Ponudba pogonskih agregatov za evropski trg obsega 2-litrski bencinski motor SKYACTIV-G in 2.2-litrski dizelski motor SKYACTIV-D, na voljo v standardni in visoki različici moči. Oba motorja odlikuje kompresijsko razmerje 14:1, ki daje idealno učinkovitost. Mazdin cilj razvoja je bil doseči izjemne okoljevarstvene lastnosti v segmentu športnih terenskih vozil z izpusti ogljikovega dioksida, ki ne bodo presegli 120 gramov na kilometer pri 2.2-litrskem dizelskem motorju*. 

Mazda CX-5 je prvi model serijske proizvodnje z novim oblikovalskim jezikom ‘KODO – Duša gibanja’, ki je bil predstavljen v konceptnih vozilih Mazda SHINARI in Mazda MINAGI. Edinstveno novo oblikovanje ‘KODO’ odlikuje novi prednji del z drznim družinskim obrazom in dinamičnim slogom, ki izraža močno vitalnost in agilnost.  

Na frankfurtskem predstavitvenem odru se bo Mazdi CX-5 pridružila še prenovljena Mazda3 z nižjimi izpusti škodljivih plinov, bolj športnim videzom, stabilno vozno dinamiko, osveženo notranjostjo in zunanjostjo ter višjo kakovostjo materialov.

Z uradnim imenom Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) bo letos že 64. Mednarodni avtomobilski salon v Frankfurtu predstavnikom medijev svoja vrata odprl med 13. in 14. septembrom 2011. Salon bo za javnost odprt med 15. in 25. septembrom 2011. Mazdina novinarska konferenca bo potekala v torek, 13. septembra, med 14:15 in 14:30 uro.

* Standardna različica moči pri 2.2-litrskem dizelskem motorju SKYACTIV-D s pogonom na prednji kolesi, ročnim menjalnikom SKYACTIV-MT in sistemom ‘i-stop’

Glavna razstavljena vozila na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu 2011

Osrednja razstavna modela

Mazda CX-5 (Svetovna premiera)

Prenovljena Mazda3 (Evropska premiera)

Razstavljena tehnologija

Novi bencinski motor SKYACTIV-G z neposrednim vbrizgom

Novi čisti dizelski motor SKYACTIV-D

Novi samodejni menjalnik SKYACTIV-Drive

Novi ročni menjalnik Mazda SKYACTIV-MT

Modeli v trenutni prodaji

Mazda2, Mazda5, Mazda6, Mazda MX-5, Mazda CX-7