Mazda od julija s polno proizvodnjo

Aktualno

Mazda je s 1. julijem 2011 ponovno zagnala proizvodnjo v polnem obsegu. Tovarna je napovedala doseg domače proizvodnje 900.000 vozil v obdobju fiskalnega leta od aprila 2011 do konca marca 2012. To v svetovnem merilu pomeni načrt v višini…

Mazda je s 1. julijem 2011 ponovno zagnala proizvodnjo v polnem obsegu. Tovarna je napovedala doseg domače proizvodnje 900.000 vozil v obdobju fiskalnega leta od aprila 2011 do konca marca 2012. To v svetovnem merilu pomeni načrt v višini 1,3 milijonov prodanih vozil, kar je nekoliko več kot v lanskem poslovnem letu in doseganje pozitivnega poslovnega rezultata. Ugodne napovedi temeljijo na znižanju stroškov in prihajajoči uvedbi Mazdine nove generacije vozil z novo tehnologijo SKYACTIV in  novim oblikovalskim jezikom KODO.

 
96779F0E-5A4E-11E0-8F4D-529365B94067»Naše vračilo k normalnemu obsegu proizvodnje na Japonskem priča o pogumu in predanosti  Japoncev in naših kolegov na Japonskem,« je dejal Jeff Guyton, predsednik in glavni izvršni direktor Mazde Motor Europe. »To nam omogoča stalno rast poslovanja v Evropi in pomeni priznanje odlični paleti Mazdinih modelov in novi generaciji izjemnih vozil, ki na trg prihajajo prihodnje leto z novo tehnologijo SKYACTIV,« dodaja Guyton.
 
Vezano na uspešnejše spopadanje s posledicami marčevskega potresa na Japonskem se je Mazda odločila, da bo začasno prilagodila poletni proizvodni delovni čas. Tako od pričetka meseca julija do 30. septembra 2011 poteka ob sobotah in nedeljah, namesto četrtkih in petkih. 
 
Mazda je spremembo uvedla v sodelovanju z japonsko industrijo, ki si prizadeva za zmanjšanje porabe električne energije med tednom. Prizadevanja so v skladu z načrti Združenja japonskih avtomobilskih proizvajalcev (JAMA) zajeziti splošno pomanjkanje električne dobave v poletnem času na Japonskem.